Van KESK Şubeler Platformu’ndan kayyum açıklaması

Van KESK Şubeler Platformu’ndan kayyum açıklaması
Van KESK Şubeler Platformu, kayyumlara ilişkin bir açıklama yaptı

Van KESK Şubeler Platformu sabah saatlerinde kendilerine yönelik yapılan gözaltı operasyonlarına dair basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı Tüm-Bel Sen Şube Eş Başkanı Eylem Uca okudu.

“Kayyumlar Evrensel hukuka ve anayasaya aykırı”

Büyükşehir belediyelerine atanan kayyımları, “halk iradesine ve demokrasiye yapılmış darbe” olarak niteleyen açıklamada, “Evrensel hukuka ve anayasaya aykırı bu işlem darbelerin sadece tankla, asker postalları ile yapılmadığını da bir kez daha göstermiştir. Demokratik meşruiyeti olmayan bu işlemin otoriterleşen devlet mekanizmasının yerel demokrasiyi kontrol altına alma isteğinin dışa vurumudur.” İfadelerine yer verildi. 

“Belediye eş başkanlarını görevlerine iade edin”

 Halkın seçimle sonuçlanan siyasal tercihlerine saygı gösterilmesi çağrısı yapılan açıklamada, “Derhal bu hatalı işlemden hukuksuzluktan geri dönün, seçilmiş belediye eş başkanlarını görevlerine iade edin. Çünkü hiçbir yurttaşımız, seçmen, emekçi bu hukuksuzluğu hak etmiyor, kabul da etmeyecektir.” denildi.

Gözaltılar serbest bırakılsın

Açıklamada gözaltına alınanlara ilişkin ise şu ifadelere yer verildi: “21.08.2019 sabah saatlerinde adresi ve çalışma yerleri belli olan ve bir telefon ile ifadeye çağrılabilecek kamu görevlisi üyelerimiz ve Sendikamız Yürütme Başkanında dahil olduğu 7 (Basının Metnin hazır olduğu saat itibariyle) kişi gözaltına alınmıştır. Şu bilinmelidir ki hiçbir baskı yöntemi bizleri sendikal mücadelemizden asla vazgeçiremeyecektir.

Şükrü KAÇİCİ Sendika Şube Yürütme Kurulu Başkanı, Işık HAYRAN, Mehmet ÖRENCİ, Fehim YALÇIN, Veysel ENGİN, Çimen ÜMİT, Cihat DURAN

Demokrasi halk iradesidir, demokrasiyi savunacağız!

Demokratik Siyasetin Önündeki Tüm Engeller Kaldırılsın!

Kayyımlar değil, Seçilmişler Yönetsin!

Gözaltı ve Tutuklamalar Son Bulsun!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.