Van su sporlarına doydu

Van su sporlarına doydu
Van’ın Edremit Belediyesi tarafından organize edilen, Van Denizi’ni tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 11.’si düzenlenen "Van Denizi Edremit Su Sporları Festivali" şölen havasında geçti.

TİGRİS HABER - Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilen ve iki gün süren festival, bir birinden güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı. İlk günü flyboard gösterisi ile başlayan festival, akabinde iki gün boyunca plaj futbolu, plaj voleybolu, plaj hentbolu, yelken, yüzme, kano, dragon, ördek yakalama, bilek güreşi, hemsball, parasailing, banana, ringo, sürat teknesi, jet ski, yelken, zeka oyunları gibi birçok etkinlikle vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Yerli ve yabancı turistlerin de akın ettiği festivale binlerce vatandaş çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve konserlerle doyasıya eğlendi.

500 sporcunun yarıştığı yarışmalar ilgiyle takip edilirken, Vanlıların yoğun ilgili gösterdiği festivalde Tivorlu İsmail’in söylediği şarkılarla vatandaşlar doyasıya eğlendi. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu ve sporcuların kıyasıya yarıştığı festival ile Edremit Belediyesi Vanlılara unutulmaz iki gün yaşattı. Bir taraftan imar, ihya, inşaat, altyapı, üstyapı çalışmaları yapan Edremit Belediyesi diğer yandan ise kültür, sanat, eğitim ve en önemlisi spor ve turizm alanlarında hizmetlerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Sosyal belediyeciliğe büyük önem verdik”

Dünyada yaşanan pandemi sürecinden dolayı ara verilen ve bu yıl yeniden düzenlenen ‘11. Van Denizi Edremit Su Sporları Festivali’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, bu festivali ısrarla sürdürmenin gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Deniz kenarında yapılan en anlamlı etkinliklerden bir tanesi olduğunu belirten Başkan Say, festivale gösterilen yoğun ilgi ile vatandaşın bu tür etkinliklere önemle ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Başkan Say, “Yeni Edremit’i inşa ederken, sadece altyapı üstyapı çalışmaları yapmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda vatandaşın ihtiyaç duyduğu diğer alanlarda da çalışmalar yapmaktayız. Bu yüzden biz de göreve geldiğimiz günden itibaren gerek spora gerek kültür etkinliklerine, gerek ilçe turizmine ve sosyal belediyeciliğine büyük önem verdik” dedi.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.