Van’da Mehmet Uzun Parkı açıldı
TİGRİS HABER - Van’da İpekyolu Belediyesi öncülüğünde, Kürt Yazar Mehmet Uzun adına park açılışı gerçekleştirildi. Geçekleşen açılışa, kente bulunan siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Milletvekili Mahmut Dindar’ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.
Burada konuşan İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Canan Uzunay, Kürt Yazar Mehmet Uzun’un yaşamına değindi. Canan Uzunay, “Mehmet Uzun’un dediği gibi bizler acıların çocuklarıyız. Bugün Mehmet Uzun’un parkının açılışı için buradayız, bu sadece bir parka değil aynı zamanda barışa vesile olmasını diliyoruz. İki yıla yakın süredir, belediye halkın hizmetinde ve borçlar içinde bizler bunu bahane etmedik ve çalışmalarımıza devam ettik. Halkımız ile birlikte yeni projeler yapacağız, bilindiği üzere devletin gençler üzerinde yürüttüğü politikalara karşı belediye olarak, ona karşı duranların yanındayız ve ne gerekiyorsa yapacağız. Van bizimdir ve ona sahip çıkıyoruz. Temiz bir zihniyet ile temiz bir Van’ı yaratacağız” dedi.
SÜREÇ VURGUSU
Ardından konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Yıllardır özgürlük için direniyoruz. Bizler kültürümüze sahip çıkmak için direniyoruz. Bizler yeni sürece geçtik ve bu süreçte özgürlük ve barış var. Bu kutlu mücadele Sayın Abdullah Öcalan sayesindedir. Barış sürecinin çağrısı yapıldı ve bu çağrı bütün haklara büyük sorumluluk yükledi. Herkesin bu sürece sahip çıkması gerekiyor. Yakın bir tarihte tekrar belediyelerimizi de alacağız” diye konuştu. Kayyım zihniyetinin yeşil alanları talan ettiğini vurgulayan Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan ise “Wan halkı için çok büyük kötülük yapıyorlar. Bilindiği üzere kentimiz afet kenti ve bu parkın açılışını da betona karşı durmak için yaptılar. İsmini de Kürt yazardan aldılar. Güzel Kürdistan’da barış eksikti ve Sayın Öcalan tarafından bu da yapıldı. Bu süreç bütün halkların geleceği için büyük bir adımdır. Bizler yeterince acı çektik, artık zaman barış ve özgürlük zamanıdır. Umarım bu güzel gün başta Sayın Öcalan olmak üzere bütün siyasi tutsakların özgürlük günü olacaktır” dedi.
'ÖRGÜTLENEREK SÜRECE SAHİP ÇIKACAĞIZ'
DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, “Bugün bir tarihe şahitlik ediyoruz, Kürt halkının acısını romana dönüştüren Mehmet Uzun adına açılışını gerçekleşen ana tanıklık ediyoruz. Onun bıraktığı yolda binlerce Kürt, Kürt edebiyatı üzerinde çalışmalar yapıyor. Bu kentin yeşil alana ve parka ihtiyacı vardır fakat kayyım her yeri betona dönüştürüyor. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. İki gün önce çok önemli bir yasa geçti Meclis'te, bu yasada büyük bir mücadele vardır. Sayın Abdullah Öcalan’ın çağrısından sonra Özgürlük hareketi adım atı. Meclis'ten geçen bu yasa önemelidir fakat yeterli değildir. Sürecin önünü açacaktır. Demokratik siyasetin önünü açtığı için yasa çok önemlidir. Bizler de her yerde öğütlenerek sürece sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.
Açılış, Serhedo ve Aryen Kom’un sahne almasıyla son buldu.
Kaynak:Mezopotamya Ajansı




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.