Varisler ortaya çıktı, inşaat durdu

Varisler ortaya çıktı, inşaat durdu
Varisler ortaya çıktı, inşaat durdu

 

Ali VURANEL/Özel  Haber

Geçen yıl yıkımı gerçekleştirilen Diyarbakır Atatürk Stadı’nın inşaatı durdu. Arsanın varislerinin mahkeme yoluyla bu kararı aldırdığı iddia edilirken,inşaatı yapan firma ise durdurmanın proje değişikliğinden kaynaklandığını ileri sürdü.

 

1 Yıl Önce Yıktırıldı, Şimdi İnşaat Durdu

1961 yılında hizmete açılan Diyarbakır Atatürk Stadı,Şanlıurfa yolu Talaytepe mevkisinde inşa edilen 33 bin seyirci kapasiteli yeni stat karşılığında 3 yıl önce TOKİ’ye devredildi. TOKİ de daha sonra ihale yoluyla Atatürk Stadı’nın yerini özel bir firmaya sattı. Diyarbakırlı iş adamı Azat Yeşil’in sahibi olduğu İzmir merkezli İzka İnşaat,geçen yıl Spor Bakanlığı ve TOKİ’den yetki alarak stat ve spor salonunun yer aldığı alanı yıktı. Firma,inşaat çalışmalarına başlayarak kısa sürede mesafe kat etti.

 Spor alanı veya yeşil alan kalması yönündeki çabaların sonuç vermediği alanda iş merkezi,avm veya konut yapılacağı iddiaları tartışılırken,geçtiğimiz günlerde şok bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. İnşaat dururken,ortaya bir çok iddia atıldı.

‘Spor Alanı Dışında Kullanılamaz’

En önemli ve önemli kaynaklardan teyit ettirdiğimiz iddiaya göre arsanın varisleri işi yargıya taşıyarak inşaatın durmasına neden oldu. 1961 yılında hizmete giren Atatürk Stadı’nın bulunduğu alan dönemin Gençlik ve Spor İl Müdürü Sait Diklen’in de aralarında bulunduğu hayırseverler tarafından spor alanı yapılması şartı ile devredildi. Bu konu arsanın tapusundaki şerhte de yer alıyor. Ancak arsayı devreden TOKİ bu şerhe uygun hareket etmeyince harekete geçen mülk sahipleri, hukuki mücadele başlattı. Bunun sonucunda inşaat durdu.

 

Firma ; “Durmanın Nedeni Proje Değişikliği’

Atatürk Stadı’nın bulunduğu alanı TOKİ’den alan firma ise inşaatın durmasına farklı gerekçe gösterdi. Firma yetkilileri, olayın varislerin verdiği hukuki mücadele ile ilgisi olmadığını ve proje değişikliği nedeniyle inşaatın durduğunu savundu. Yetkililer, yeni projenin hazırlanmasıyla bayramdan sonra inşaat çalışmalarına devam edileceğini kaydetti.

İnşaat alanında ise tüm çalışmalar tamamen durmuş durumda. İnşaat alanında güvenlik görevlileri dışında kimsenin olmaması dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum