Varlığı da dert yokluğu da: İşte bağımlıları isyan ettiren o anlar

Varlığı da dert yokluğu da: İşte bağımlıları isyan ettiren o anlar
Geçtiğimiz günlerde Türkiye ile birlikte birçok ülkede internete erişim konusunda güçlük yaşanmış, Google, YouTube, Instagram, Facebook, Threads ve WhatsApp gibi sosyal medya platformlarına ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanmıştı.

TİGRİS HABER - Geçtiğimiz günlerde Türkiye ile birlikte birçok ülkede internete erişim konusunda güçlük yaşanmış, Google, YouTube, Instagram, Facebook, Threads ve WhatsApp gibi sosyal medya platformlarına ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanmıştı. Bir sürelik yaşanan sıkıntı sosyal medya bağımlılarını isyan ettirdi.

İnternet kullanıcıları internette sorun yaşanıp yaşanmadığını, yine 2 gün boyunca kesintili yanıt veren Google'a sordu. Kullanıcılar, Google'a “İnternet çöktü mü?” sorularını yöneltirken, uzmanlar internetin yaşamımızdaki öneminin bu iki günde daha iyi anlaşıldığı değerlendirmesinde bulundu.

Konuya ilişkin Sosyal Medya Pazarlama Uzmanı Furkan Talay'dan değerlendirme geldi. Talay, "Sosyal medyanın çökmesi kullanıcılar açısından bir tehdit oluşturmasa da sosyal medya üzerinden ürün ve hizmet satan işletme, markaları korkuttu ve düşündürdü" dedi.

"Sosyal medyaya ne kadar bağımlı olduğumuzu gördük"

Talay özetle şunları kaydetti:

"Sosyal medyanın çökmesi bir tehdit mi değil mi? Bu sosyal medyaya hangi açıdan ihtiyacımız olduğuna göre değişiyor. Örneğin, kullanıcılar açısından bunun bir tehdit oluşturduğu söylenemez. Sosyal medya bağımlıları 2 gün boyunca ne zaman internete bağlanabileceğiz, ne zaman İnstagram'ı yeniden kullanmaya başlayabileceğiz diye ufak çaplı bir panilk yaşamış olabilirler ama bu bir tehdit değil. Sıradan sosyal medya kullanıcılarının gündelik problemlerinden biri denilebilir ama yine de sosyal medya bağımlılarının da kendi bağımlılık düzeylerini görmeleri açısından önemli bir gelişmeydi bu."

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.