Varlığı ile sevinç, fiyatıyla üzüntü yarattı

Varlığı ile sevinç, fiyatıyla üzüntü yarattı
 Özel Haber
Diyarbakır'da bahar mevsimiyle birlikte seyyar tezgâhları süsleyen kenger, satış fiyatı dudak uçuklattı. Kilosu 100 lira olduğunu öğrenen vatandaşlar üzgün bir şekilde satış tezgâhlarından uzaklaştı.

Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Kürt Enginarı olarak kabul edilir

Diyarbakır'daki tezgâhlarda satışa çıktı. Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte doğal ortamda yetişen ve hem şifa kaynağı hem de sofraların vazgeçilmez lezzeti olarak bilinen otsu yiyecekler, tezgâhtaki yerlerini aldı. Kenger, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Kürt Enginarı olarak bilinen kalp başta olmak üzere, insan metabolizmasına bir çok fayda sağlıyor. İnsanların en çok sevdiği ot ve bitkisel yiyecek olan kenger, kent merkezindeki birçok seyyar satıcının tezgâhında satılmaya başlandı. Ancak satış fiyatını duyan vatandaşlar, tezgâhlardan üzgün bir şekilde uzaklaştığı görüldü. Kilosu 100 liradan satılan kenger, varlığı ile insanları sevindirse de, yüksek fiyatı nedeniyle Diyarbakırlıları üzdü.

kurt-enginari-kenger-1.jpgKengerle neler yapılır?

Yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü düşük olan vatandaşlar, fiyatını sorup uzaklaştığı tezgâhlarda, ancak ekonomik durumu iyi olan insanlar kenger alabiliyor. Dağlık alanlarda, yamaçlarda, bozkırlarda doğal ortamlarda yetişen kengerin yumurtalı kavurması, pilavı, salamurası ve kızartması yapıldığı gibi zeytinyağlı kenger yemeği, halk arasında çok sevildiği biliniyor. Bu günlerde sofraların aranılan yemeklerinden olan kengerin ayrıca sakızı da yapıldığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum