Varlık Fonu’na devredilen 75 milyon TL SMA hastalarına

Varlık Fonu’na devredilen 75 milyon TL SMA hastalarına
Milli Piyango çekilişinde Varlık Fonu’na devredilen 75 milyon TL’nin SMA hastaları için kullanılmasına sosyal medyadan anlamlı kampanya.

TİGRİS HABER - Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye çıkan çeyrek biletlerden 3’ünün satılmaması üzerine dörde bölünen ikramiyenin yüzde 5’i Varlık Fonu’na devredildi.

SMA hastalarına anlamlı kampanya

Varlık Fonu’na devredilecek 75 milyon lira için yurttaşlar sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatarak paranın SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılmasını istediler.

Yılbaşına özel çekilen Milli Piyango’nda satılmayan bilete büyük ikramiyenin çıkmasının ardından 75 milyon Varlık Fonu’na aktarılmıştı.

Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon liranın SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılması için sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyaya Başak Demirtaş da destek vermişti.

‘Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL, SMA hastası çocuklar için kullanılsın’ başlıklı paylaşımlar kısa sürede yüzbinleri bulurken, yetkililerden ise henüz bir ses çıkmadı.

ikramiye.jpg

Büyük ikramiye Varlık Fonu’na kaldı

Milli Piyango’nun 31 Aralık yılbaşı çekilişindeki 100 milyon TL’lik ikramiye çeyrek bilete çıkmış ve biletlerden 3’ü ise ilginç bir şekilde satılmamıştı. Satılmayan biletlere isabet eden 75 milyon liranın Türkiye Varlık Fonu’na devredileceği belirtilirken, milli piyango çekilişindeki şaibe iddialarına ise bir yenisi eklendi.

Özelleşen şans oyunlarına güven azalıyor

Özelleşerek Demirören Grubu’na geçen Milli Piyango’da birçok sayısal ve süper loto çekilişinde aynı numaraların üst üste denk gelmesi, çekilişler üzerinde şaibe iddialarını arttırmıştı. Bu iddialara en son Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye isabet eden biletlerden 3’ünün satılamaması eklendi.

Özelleştirmeyle birlikte şans oyunlarına azalan güven kendini sosyal medya üzerindeki paylaşımlarda da hissettiriyor. Birçok vatandaş artık şans oyunları oynamayacağına ilişkin paylaşımlarda bulunuyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum