Vatandaş ithal ve tepeden inme aday istemiyor

Vatandaş ithal ve tepeden inme aday istemiyor
Diyarbakır'daki siyasi partilerde yerel seçimler için aday adaylığı sürecinin bu ayın sonunda başlaması bekleniyor.

 Adaylık için ismi geçenler mekik dokumaya başlarken, vatandaşlar ise Diyarbakır ve bölgede partilerin göstereceği ithal ve dayatmaya yönelik adayları istemiyor. Siyasi partilere,”Bizim istemediğimiz adaylar olursa cevabını sandıkta alırsınız” mesajı veriliyor.

Türkiye ve bölge adım adım Mart ayında yapılacak mahalli idareler, bir başka ismiyle yerel seçimlere, belediye seçimlerine doğru yol alıyor. Siyasi partilerdeki ön hazırlık, adaylar için toplumun nabzını yoklama ve genel fikir edinme arayışları devam ediyor. Bazı partiler anket kuruluşlarına çalışma yaptırmanın yanında kendi özel ekipleriyle sahada değerlendirmelerde bulunurken, bazı partiler de bildik yöntemleriyle aday profili belirleyerek isimleri netleştirmeye çalışıyor. Parti teşkilatlarının ve partide görev yapmış deneyimli isimlerin görüşlerini alan partiler de var.

adayik.jpg

Bazı isimler kendi isimlerini tartıştırıyor

Ancak şu ana kadar Diyarbakır ve bölgede “kesin aday gösterilecek”   denilecek isimler öne çıkmıyor. Bazı partilerin diğer partilerin yapacağı aday belirleme ve gösterecekleri adaylara göre pozisyon alacağı da öne sürülüyor.

Ekim ayının sonunda HDP ve AK Parti’de aday adaylığı sürecinin resmi olarak başlatılacağı kulislerde konuşuluyor. Aday olmayı planlayan bazı isimlerin şimdiden kendi isimlerini kamuoyunda tartışmaya açarak zemin hazırlaması da dikkat çekiyor. Ancak parti yönetimleri, şu ana kadar belirlenen adaylar olmadığını kesin dille kaydediyor.

“İthal ve dayatma adaylar istemiyoruz”

Peki siyasi partilerde adaylık hareketliliği ve tartışmaları yaşanırken,halk ne düşünüyor?.Parti yönetimlerinin halkın nabzını ve görüşünü almadan,halkın istemediği isimleri yıllardır halka dayatmasından rahatsız olan vatandaşlar,siyasi partilere,”Bizim istemediğimiz adaylar olursa cevabını sandıkta alırsınız” mesajını veriyor.Kenti bilmeyen ithal ve sorunları çözme yeterliliği olmayan dayatmaya yönelik adaylar istemediklerini belirten vatandaşlar,dikkatli bir şekilde adayların açıklanmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.