Ve Olaylı Maça Tekrar Kararı

Ve Olaylı Maça Tekrar Kararı
TFF,hakemin kural hatası yaptığı Amedspor-Etimesgut Belediyespor maçının tekrar oynanmasına karar verdi.

TRT Kürdi’nin maçla ilgili görüntülerini izleyen MHK,hakemin iki sarı kart gösterdiği halde kırmızı kart göstermeyerek açıkça kural hatası işlediğine dikkat çekerek maçın tekrarını tavsiye etti,TFF de maçın tekrarını kararlaştırdı. Maçın yeni tarihi daha sonra belli olacak.

 

MHK Kabul Etti,TFF Karar Aldı

TFF, tarihi bir karar verdi. TFF,Çorum bölgesi hakemi Celal Bayraklı’nın 39 ve 56.dakikalarda Etimesgut Belediyespor’lu Cihan Yılmaz’a iki sarı kart göstermesine rağmen kırmızı kart göstermeyerek bariz şekilde kural hatası yaptığı Amedspor-Etimesgut Belediyespor maçının tekrarına karar verdi. Amedspor’un başvurusu üzerine TFF,konuyu MHK’ya danıştı. TRT Kürdi’de yayınlanan maç görüntülerini izleyen MHK,hakemin yaptığı hatanın hakem hatası değil kural hatası olduğuna dikkat çekerek bunun da maçın tekrarını gerektirdiğine kanaat getirdi.

 

Maç,İlk Dakikadan 0-0 Başlayacak

MHK,TFF’ye gönderdiği tavsiye kararında maçın tekrarını istedi,TFF de MHK’den gelen bu bilgi üzerine maçın  yeniden oynanmasına karar verdi.

Genel Sekreter Kadir Kardaş’ın imzasıyla Amedspor’a gönderilen TFF karar yazısında maçın tekrarına karar verildiği vurgulanarak bu durum gerekçeleriyle birlikte izah edildi. Maç 1.dakikadan 0-0 olarak başlayacak. Maçta görülen kartlar ve atılan goller sıfırlanacak.

Maçın yeni tarihi ve başlama saati, Etimesgut Belediyespor’a tanınan 10 günlük itiraz süresinden sonra netleşecek.

 

TRT Kürdi’nin Görüntüleri Maç  Tekrarı Getirdi

Tekrar kararı sosyal medyada geniş yankı uyandırırken,Amedsporlu taraftarlar karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yapılan değerlendirmelerde 2.Lig ve 3.Lig maçlarını yayınlayan TRT Kürdi’nin bu hizmetinin ne kadar faydalı olduğu da dile getirildi. Görüntüler ve yayınlar sayesinde alt liglerde yapılan hataların ortaya çıktığı ifade edilirken,2.Lig ve 3.Lig’le ilgili yayınların artarak devam etmesi gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.