Velileri ziyaret etmek için 15 kilometre yürüyorlar

Velileri ziyaret etmek için 15 kilometre yürüyorlar
Hakkari’nin Yüksekova İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri, ‘’Çayınızı içmeye geliyoruz’’ sloganıyla 15 kilometre yürüyerek velileri evlerinde ziyaret ettiler.

Yüksekova İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri, Hakkari İl Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan, Hakkari Eğitim Geliştirme İzleme Projesi (HEGİP) kapsamında, ‘’Çayınızı içmeye geliyoruz’’ sloganıyla velilere misafir oluyorlar.

"15 kilometre yürüyerek veli ziyareti yapıyorlar’’

Yüksekova İmam Hatip Ortaokulu Öğretmenleri okulun bahçesinde bir araya gelip ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan İnanlı köyüne giderek 15 kilometre boyunca yürüyerek köyde bulunan velileri tek tek ziyaret ediyorlar. Köyün içine giden öğretmenler, gruplar şeklinde köyde dağılarak öğrencilerin evlerine gidip misafir oluyorlar. Velilerin evlerine giden öğretmenler, aile bireyleri tarafından samimi bir şekilde karşılanarak misafir ediliyor. Aileler kendi imkânlarınca öğretmenlere ikramda bulunup, onları bağırlarına basıyorlar. Veli ve öğrencilerle bir araya gelen öğretmenler, bu ziyaretlerle öğrencilerin içinde yaşadığı şartları birebir görmeyi, onları daha iyi anlamayı, veli ve öğrencilerle daha iyi bir diyalog kurmayı büyük çapta hedeflemektedir.

aw862787_10.jpg

"Tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum’’

Öğretmenlerin evinde ziyaret ettiği öğrenci Helin Yüksek ise; ‘’Bugün öğretmenlerim beni evimde ziyaret ettiler. Benim hangi koşullarda yaşadığımı, ders ortamımı gördüler. Çok sevindik hepsine tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah bu ziyaretler hep böyle devam eder’’ şeklinde konuştu.

Akşam saatlerine kadar öğretmenler tarafından yapılan veli ziyaretlerinden sonra öğretmenler tekrar ilçeye döndüler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.