Vergi yapılandırmasında 1 Mart uyarısı

Vergi yapılandırmasında 1 Mart uyarısı
Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı, vergi yapılandırmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

TİGRİS HABER- Konuyla ilgili Vergi Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu ile ilgili başvurular 01 Şubat 2021 tarihinde sona ermiş olup, vatandaşlarımız peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek vergi borçlarını yapılandırmıştır.

Başvuruda bulunan vatandaşlarımızın Kanunun sağladığı imkanlardan yararlanabilmesi için peşin ödemede defaten, taksitli ödemelerde ise ilk iki taksiti süresinde ödeme zorunluluğu bulunmaktadır.

Bu itibarla borcunu yapılandıran vatandaşlarımıza veya mükelleflerimize taksit ve ödemede büyük kolaylıklar sağlayan Kanunun peşin ödemesi veya ilk taksit ödemesi son tarihinin 01 Mart 2021 olduğunu önemle hatırlatmak isteriz. Vatandaşlarımızın pandemi koşullarını da dikkate alarak ödemelerini son günlere bırakmamalarını ve özellikle internet ortamında ödeme yapmalarını tavsiye ediyoruz. Söz konusu ödemelerin Vergi Dairesi Müdürlüğü/Malmüdürlüğü veznelerine, kredi kartı veya banka kartı ile interaktif vergi dairesi (www.ivd.gib.gov.tr)üzerinden yada anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabileceğini belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurur, herkese sağlıklı günler dileriz” ifadelerine yer verildi.

                                              

                                                                                                                                                                                                                                                                         

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.