VİDEO - 7899 mozaik parçadan oluşan “inşirah suresi” tablosu büyüledi

VİDEO - 7899 mozaik parçadan oluşan “inşirah suresi” tablosu büyüledi
 Özel Haber
Diyarbakır’da Müzeler Günü nedeniyleBetül Kübra Savcı tarafından büyük emekler sarf edilerek yapılan Vitray eserleri tarihiİçkale’de sergilendi.

Ramazan YAVUZ - ÖZEL HABER

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Müzeler Günü nedeniyleBetül Kübra Savcı tarafından büyük emekler sarf edilerek yapılan Vitray eserleri tarihiİçkale’de sergilendi. Sergide Savcı’nın 5 yılda bitirdiği 7899 cam mozaik parçadan oluşan “İnşirah suresi” yazılı eser büyük beğeni topladı.

vitray-sanati-5.jpegTrakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü okurken cam süsleme sanatı olan Vitray’ı öğrenen ve aldığı eğitimlerle kendini daha da geliştiren Betül Kübra Savcı, 8 yıl önce evlenerek yerleştiği Diyarbakır’da atölye açtı. Tarihi Sur içindeki atölyesinde birbirinden güzel Vitray süslemeleri yapan Savcı, Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfına ait Lalebey mahallesindeki Diyarbakır Kültür ve Sanat Evi'nin vitraylarını da yaptı.

vitray-sanati-4.jpeg

7899 PARÇADAN OLUŞAN “İNŞİRAH SURESİ” TABLOSU BÜYÜLEDİ

Müzeler günü nedeniyle Saray Kapı’da bulunan İçkalede daha önce yaptığı 24 adet Vitray eserini sergileyen Betül Kübra Savcı’nın eserleri arasında en dikkat çekeni büyük emekler sarf ederek yaptığı İnşirah Süresinin yazılı olduğu eser. MDF üzerinde 7899 cam mozaik parçanın bir araya getirilmesiyle oluşturulan İnşirah Süresi eserini Aralıklarla 5 yılda bitirdiğini söyleyen Betül Kübra Savcı, “Üniversiteyi bitirme projemdi. Sadece yazısını yazmak bir yıl sürdü. İstanbul’daki atölyemde de aralıklarla cam mozaiklerle yapmaya devam ettim. 7899 parçadan oluşan bu eserimi Diyarbakır’da bitirmek kısmet oldu” dedi.

vitray-sanati-2.jpeg

RENGARENK CAMLARDAN OLUŞAN TAVUS KUŞU

Vitray sergisinde ikinci göze çarpan güzel eserlerden biri ise Tavus Kuşu. Ezidilik inancında Tanrı Dünya’nın sadece yaratıcısıdır, sürdürücüsü değildir. Tanrısal iradenin vücut bulması için Düşmüş Melek, bir nevi aracılık rolü üstlenmiştir. Düşmüş melek, Melek Tavus olarak adlandırılır ve bir Tavus kuşu ile simgelenir. Vitray sanatıyla rengârenk cam mozaiklerle yapılan Tavus kuşu da sergiyi gezenlerin büyük ilgisini çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.