VİDEO - AFAD’ı göreve çağırıyoruz

VİDEO - AFAD’ı göreve çağırıyoruz
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde yaşayan Zayide Gezginci’nin 24 Ocak Cuma akşamı Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde oturduğu evin bir odası büyük zarar gördü. AFAD tarafından incelemeye alınan ev, 7 ay geçmesine rağmen henüz onarılmazken, evde yaşayan Gezginci ailesi korkudan uyuyamıyor.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - 24 Ocak Cuma akşamı Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice İlçesi’nde  yaşanan 6,8 büyüklüğünde ki deprem Diyarbakır il ve ilçelerinde de hissedilmişti. Yaşanan depremde 35'i Elazığ'da, dördü Malatya'da olmak üzere en az 41 kişi hayatını kaybederken, bin 607 kişi de yaralanmıştı. Bağlar İlçesi Fatih Mahallesi 151. Sokakta ikamet eden 8 çocuk annesi Zahide Gezginci’nin evi de yaşanan depremde zarar gördü. Yaşanan depremde bir odasının tavanı çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, Gezginci olaydan hemen sonra Bağlar Kaymakamlığı giderek, durumu yetkililere bildirdi. Buradaki yetkililer Zahide Gezginci’yi AFAD’ yönlendirdi. AFAD’a giden Gezginci,  evde yaşanan hasarın tespiti için yetkilileri evine getirdi. AFAD yetkilileri evde inceleme yapmasına rağmen olaydan 7 tam ay geçmesine rağmen Gezginci’nin evi henüz onarılmadı.

‘KORKUYORUZ’

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Zayide Gezginci, “İlk yaşanan Elazığ depreminde evimiz sarsıldı. Biz hepimiz dışarı kaçtık. Direklerin hepsi yıkıldı. Biz dedik belki ev üstümüze çöküyor. Korkuyoruz, çocuklarımız burada yatıyorlar. Kaymakamlığa dilekçe verdi. Onlarda AFAD’a haber verdi. Onlarda geldiler ve video çektiler. Ondan sonra buraya kimse gelmedi. İllaki ev üstümüze mi çöksün. Yardım bekliyoruz. Benim içinde değil, çocuklarımız için. Çocuklarımın hepsi ölsün, altında mı kalsınlar. Ne yapacağımızı şaşırmışız. Çocuklarımıza bir yemek bile hazırlayamıyoruz “dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.