VİDEO - Ahmed Arif Diyarbakır’da anıldı

VİDEO - Ahmed Arif Diyarbakır’da anıldı
CHP Diyarbakır İl Örgütü, şair Ahmed Arif’i anmak için, şiir dinletisi düzenledi. Dinletiye şair Namık Kuyumcu ile Hüseyin Cengiz katıldı.



Mahsum Rençber

TiGRİS HABER - Plaza Otel’de düzenlenen anmaya CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel’in yanı sıra HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz de katıldı. Anmada konuşan Gönül Özel, Ahmed Arif’in hayatına ve şiirlerine dikkat çekti. Özel, “Ahmed Arif’i anmak için onu anlamak lazımdır. Şiir yazmanın ilhama bağlı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Ahmed Arif hem o ilhamı yakalamış hem yaşamıştır. Diyarbakır’da dünyaya şiir tarzına Anadolu’nun geleneksel birikiminden alan, adilce yaşamı konu alarak özgün bir şiir dili oluşturmuştur. Ahmed Arif bir halkın acısını anlatırken, zalime zulme karşı direnen bir kişiliktir. Ahmed Arif ‘Hasretinden Prangalar Eskitiyoruz” dedi. Özel, gecenin sponsorluğunu yapan iş insanı Aziz Elaldı’ya da teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra, şair Namık Kuyumcu ile Hüseyin Cengiz, Ahmed Arif’in şiirlerini okudu.

Ahmed Arif kimdir?

ahmed-arif-tigris1.jpg23 Nisan 1923'te Diyarbakır'ın Hançepek semtinde doğdu. Asıl adı Ahmet Hamdi Önal'dır. Çocukluk yılları Siverek ile babasının vekaleten kaymakamlık görevinde bulunduğu Harran’da geçti. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi felsefe bölümünü kazanan ancak bitiremeyen Ahmed Arif, “Hasretinden Prangalar Eskittim” isimli kitabı ile tanındı. Arif’in Van’da 33 köylünün kurşuna dizilmesi olayı ile ilgili yazdığı 33 Kurşun şiiri günümüzde de en beğenilen şiirleri arasında yer alıyor. Ahmed Arif 2 Haziran 1991’de Ankara’da yaşamını yitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.