VİDEO - AK Parti, Diyarbakır’daki 12 ilçe için kongreye gidiyor

VİDEO - AK Parti, Diyarbakır’daki 12 ilçe için kongreye gidiyor
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, genel merkezin talimatıyla istifa eden 12 ilçe başkanının ataması ve kongre sürecine ilişkin açıklama yaptı. 3 Ekim itibariyle kongrelerin başlayacağını belirten Budak, “12 İlçeye toplam 200 aday başvuru yaptı” dedi. 

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Ak Parti Genel Merkezi, yerel seçimlerdeki başarısızlığın faturasını geçtiğimiz ay Diyarbakır’daki 12 İlçe Başkanına kesmiş, genel Merkezin talimatı ile 12 İlçe Başkanı istifa etmişti. Aradan 1 ay geçmesine rağmen 12 İlçeye atama yapılmadı. Tigris Haber olarak, 12 İlçenin durumu ve kongre sürecini AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak’a sorduk. 

Kongre sürecinin başladığını belirten AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, “Malum kongre sürecimiz başladı. 3 Ekim itibariye Çüngüş ve Çermik 4 Ekim’de Kocaköy ve Eğil İlçe Kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Tabi ki Pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştireceğiz. AK Parti Kongreleri büyük bir coşku içerisinde büyük bir heyecan içerisinde yapılırdı. Aynı heyecanı yaşıyoruz ama o kalabalığı ve coşkuyu beklide bu süreçte gerçekleştiremeyebiliriz. Şimdiden bunu söylemiş olalım. Geri kalan ilçelerimizde süreç içerisinde, tahmin ediyorum Ekim ve Kasım ayları içerisinde tamamı biter. Bunların atamaları tamamen genel merkezimiz tarafından yapılıyor. Görevlendirme yapıldıkça, kongreleri de arkasından yapılacaktır. Ama şu anda herhangi bir görevlendirme yok. Bir ay önce sürecin daha sağlıklı işleyebilmesi için mevcut ilçe başkanlarımızın istifası alınmıştı. Pandemi nedeniyle bazı konular biraz yavaş işliyor. Bu hafta bir mülakat çalışmamız olacaktı, merkez ilçeler ile alakalı. Bu çalışmayı yürütecek olan arkadaşımızın izolasyona alınmasından dolayı gerçekleştiremedik, ama süreç işliyor. Taşlar oturdu mu biz bunu sizlerle paylaşırız. İlçelere birçok arkadaşımız bende varım diye müracaat etmiş. Bu parti ve bu dava içerisinde bende varım demek başlı başına bir erdemliktir. Tahmin ediyorum bu 12 ilçe ile alakalı 200’ün üzerinde müracaat var. Her biri birbirinden değerli ve güzel insanlardır “dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.