VİDEO - Akaryakıt zamları nakliyecileri vurdu

VİDEO - Akaryakıt zamları nakliyecileri vurdu
Akaryakıt zamlarından dolayı nakliye sektörü zor günler yaşıyor. Nakliye şoförleri, yaşanan zamlardan dolayı iş yapamaz bir duruma geldiklerini belirterek, evlerine ekmek götüremediklerini dile getirdi.

Mahsum KARA/Mahsum RENÇBER

TİGRİS HABER - Akaryakıttaki ÖTV zammı ve ardından yükselen benzin ve motorin fiyatları nakliye sektörüne büyük darbe vurdu. Ekonomik kriz ve akaryakıt zamlarından kaynaklı nakliye sektöründe işler durma noktasına geldi. Sürekli zamlanan akaryakıt fiyatları nedeniyle zor günler geçiren Diyarbakır’daki nakliye şoförleri, artık iş yapamaz hale geldiklerini dile getirerek, hükümetten soruna çözüm beklediklerini söyledi.

Aracımı satmak zorundayım

30 yıldır nakliyecilik yapan Yusuf Polat, akaryakıt zamlarından sonra iş yapamaz duruma geldiklerinden dolayı kamyonetini satmak zorunda kaldığını söyledi.

Akaryakıt fiyatlarının her geçen gün yükselmesi nedeniyle nakliye şoförlerinin zor günler yaşadığını belirten Polat, akaryakıt zamlarından dolayı yaşadıkları sorunları şöyle sıralıyor;“Artık iş yapamaz bir duruma geldik. Bir yere taşımacılık yaptığımızda dönüş parasını karşılayamıyoruz. Bu ay memurların tayin ayı, bizi 15 gün öncesinden arıyorlar, nakliye ücretinde anlaşıyoruz, ancak bir bakıyoruz akaryakıta zam gelmiş. Doğal olarak bizlerde nakliye fiyatını değiştirince bu kez vatandaşın tepkisine maruz kalıyoruz. Bizde artık ne yapacağımız şaşırmış durumdayız.”

Çocuklarıma bile bakamıyorum

Zamlardan dolayı artık nefes alamaz bir hale geldiklerini söyleyen Polat, “Sadece akaryakıt değil, iğneden ipliğe, her şeye zam geldi. Kamyonetin aylık bakımı, sigortası ve lastik fiyatlarına kadar her şeyi iki üç katına çıkmış durumda, sadece aylık 5 bin TL araba bakımına gidiyor. Gerçekten bu iş bitti, çocuklarıma bile bakamıyorum. Artık bu iş bizi kurtarmıyor. Bir çözüm bekliyoruz” dedi.

Her geçen gün kötüye gidiyor

Yaşadıkları durumun vahim olduğunu, depolarını doldurmakta zorlandıklarını dile getiren nakliye şoförü Zülfikar Köse, “Bu durum sadece benim için geçerli değil, herkes her şeyin farkında. Durumumuz her geçen gün kötüye gidiyor. Bir litre mazot olmuş 40 lira, ben bu fiyatlarda nasıl iş yapacağım, nasıl geçineceğim söyler misiniz? Bu zamlar sadece emekçileri etkiliyor, olan fakirlere oluyor. Vatandaşın cebinde artık para kalmadı. Şehir içi taşımacılığı önceden 350 TL gibi bir fiyatta yapıyorduk, şimdi akaryakıt fiyatlarından dolayı bin TL’ye çıkarmak zorunda kaldık. Eskiden aracın deposunu bin 500 TL’ye doldururken şu an 3 bin TL’ye bile dolmuyor. Bundan dolayı işlerimiz her geçen gün düşüyor. Evimize ekmek götüremiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.