VİDEO - 'Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek'

VİDEO - 'Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek'
Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Depremden sonra memurlara sağlanılan kredi imkânından dolayı piyasalarda hareketlilik yaşandığını söyleyen Diyarbakır kuyumcu esnafı, altın fiyatlarındaki artışın yılsonuna kadar devam edeceğine dikkat çekti.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Yatırımın güvenli limanı olarak bilinen altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Altının yükselişe geçtiği son günlerde, alım ve satım imkânlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar ise özellikle gram ve çeyrek altına ilgi gösteriyor. Gram altın bin 249 TL'den, çeyrek altın 2 bin 55 TL, yarım altın 4 bin 117 TL, tam altın 8 bin 200 TL, cumhuriyet altını 8 bin 400 TL, 22 ayar bilezik gram fiyatı ise bin 177 TL seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan yükselişe dair Diyarbakır’ın Kuyumcular Çarşı’nda kuyumculuk yapan esnafla görüştük.

Çeyrek altın çok lüks oldu

25 yıldır kumculuk yapan Abdulbasit Seydaoğlu, altın fiyatlarında yaşanan yükselişe ABD’de borsasında altına yönelik uygulanan faiz politikalarının neden olduğunu söyledi.

Seydaoğlu, “Altında yükseliş yılsonuna kadar devam edecek. Bizim izlenimlerimiz bu yönde. Ben bu dükkânda eskiden çeyrek altını 5 liraya bile sattığımı hatırlıyorum. Bir memur eskiden kendi maaşıyla 40 ila 50 tane çeyrek altın alabiliyordu. Şimdi bir memur maaşı 4 tane çeyrek almaya bile yetmiyor. İnsanlarım alım gücü azaldı. Eskiden insanların kolaylıkla aldığı çeyrek altın bile artık çok lüks olmaya başladı” dedi.

Altın satışlarında durgunluk var

Ekonomik krizden kaynaklı olarak altın satışlarında durgunluk yaşandığını belirten Seydaoğlu, “Bizler eskiden de ekonomik kriz yaşardık, ama son yıllarda yaşadığımız ekonomik kriz gibi değildi. Eskiden ekonomik kriz yaşandığında en fazla bir yıl sürdükten sonra hayat normale dönerdi, ama şimdi öyle bir şey yok, her geçen gün daha da kötüleşiyor. Doğal olarak bu durumdan da altın fiyatlarını etkiliyor” ifadelerini kulandı.

İnsanlar altına yatırım yapmaya çalışıyor

Piyasalardaki durumdan kaynaklı olarak altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini söyleyen Kuyumcu Seyfettin Mutlu, “Eskiden çeyrek altın alabilenler artık alamıyor. İnsanların hem alım gücü düşmüş hem de fiyatlar yüksek. Altın gerçekten özelliği bozulmayan değerli bir maden ve bundan dolayı her zaman iyi bir yatırım alanı. Altının değeri hiçbir zaman düşmez. Şu anda çarşıda bir hareketlilik var, insanlar ellerindeki imkânlarla altına yatırım yapmaya çalışıyor. Özellikle depremden sonra devletin memurlara sağladığı kredi imkânlarından yararlanan vatandaşlar, yarım ve çeyrek altın alarak yatırım yapmaya çalışıyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.