VİDEO - Altın piyasası durgun

VİDEO - Altın piyasası durgun
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Diyarbakır'da altın fiyatları düştü. Ancak bu düşüş vatandaşta beklenen etkiyi yaratmadı. Kuyumcular, vatandaşın şuan beklemede olduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Haftaya 1.000 TL'nin üzerinde başlayan gram altın, salı günü dalgalı bir seyir izlemişti. Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 715 lira seviyesinde işlem gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından neredeyse yarı yarıya değer kaybeden altında, Diyarbakır piyasası durgun. Vatandaşların altın alımı ya da satışı yapması beklenirken, kuyumcular vatandaşın beklemede olduğunu söyledi.

‘Altın uzun vadeli bir yatırım’

Kuyumcu Orhan Yılman, altın fiyatları dalgalı olduğu için insanların tedirgin olduğunu ifade etti. “Alım da satım da yok” diyen Yılman, “Beklemeyi tercih ediyorlar. Biraz zamana ihtiyaç var. Kurların oturması lazım. Koca mağazada sabahtan beri alışveriş yok. İnsanlar altın almıyor. Alanlar çok pişman. Yüzde 30-40 civarında fiyat düştü. Altın uzun vadeli bir yatırımdır. Biraz beklemekte fayda var” diye konuştu.

yalman-tigris.jpg

Kuyumcular için iyi

Kuyumcu Hasan Tokur, fiyat düşüşlerinin kuyumcu esnafı için olumlu olduğunu söyledi. Tokur, kuyumcuların açık pozisyonlarını düşük fiyatlarla kapattığını belirterek şunları söyledi: “Kuyumcu için, açıktaki pozisyonlarını kapattılar. Fiyatın düşmesi iyi bir fırsattır. Pozisyonu olanın altın alması için bir fırsattır. Vatandaşta hareketlilik yok. Beklemeyi tercih ediyorlar. Vatandaşta satış az:” (Tigris Haber)

tokur-tigris.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.