VİDEO - Amedspor-Fenerbahçe maçı bitti, linç bitmedi

VİDEO - Amedspor-Fenerbahçe maçı bitti, linç bitmedi
Kadınlar Süper Ligi’nde Amedspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç bitti, ancak sosyal medyada linç bitmedi. Amedspor Asbaşkanı Cahit Akın, oyuncuları Sultan Demir’in televizyon ve sosyal medyada hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Gönül Morkoç - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da, Turkcell Kadınlar Futbol Ligi 17. haftasında karşı karşıya gelen Amed Sportif Faaliyetleri ile Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Maç normal süresi içerisinde 1-1 tamamlandı. Hakem 7 dakikalık uzatma verdi, bu süre bitmesine rağmen hakem maçı devam ettirdi. Uzatmanın 12’inci dakikasında hakem Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi ve Fenerbahçe gol attı. Fenerbahçe adına taç atışını kullanan Beyzanur Aslan, bu sırada bir Amedsporlu oyuncunun müdahalesi ile karşılaştı. Beyzanur Aslan, Amedspor oyuncusunu yere atıp saçından sürüklemeye başladı. Bu sırada saha karıştı.

amedspor-7.jpeg

Tokalaşarak uğurladık

Tigris Haber’e konuşan Amedspor Asbaşkanı Cahit Akın, olayların sakinleşmesinin ardından Fenerbahçe takımını tokalaşarak uğurladıklarını söyledi. Takım yönetimi ile oyuncularının Diyarbakır’dan ayrıldıktan sonra kendilerine karşı saldırıya geçtiğini söyleyen Akın, “Bizim saldırgan bir tutum içinde olduğumuzu göstermeye çalışıyorlar. Böyle bir durum asla söz konusu değildir” dedi. Üçüncü dünya ülkelerinde futbolun doğasının dışına çıktığını söyleyen Akın, “Buna ilkellik, şovenizm, vahşet girebiliyor. Orta doğudayız. Amedspor, sanırım bugüne kadar normal bir maç yapmamıştır” dedi.

amedspor-1.jpeg

‘Oyuncularımızın yanındayız’

Amedspor’un kadın takımı, bedensel engelliler takımı ile futbolda iddialı olduğuna dikkat çeken Akın, “Biz spor yapıyoruz. Türkiye’de yasa ve mevzuatlara göre kurulan bir kulübüz. Sürekli bizi terörize etmeye çalışıyorlar. Biz sahada oyun oynuyoruz, aidiyetimizden dolayı suçlanıyoruz” diye konuştu. Fenerbahçe maçında yaşanan gerginlikte, oyuncu Sultan Demir’in Fenerbahçe Kulübü’nün resmi sayfasında isim ve fotoğrafı ile hedef haline getirildiğini hatırlatan Akın şöyle devam etti: “Sultan Demir arkadaşımız linçe maruz kaldı. Fenerbahçe resmi sayfasında onun kişilik haklarına hakaret edildi, teşhir edilerek hedef gösterildi. Oyuncularımızın eksikleri varsa, kulüp olarak cezasını da mükafatını da biz veririz. Birilerinin ırkçı, şoven, faşist duyguları okşansın diye oyuncumuzu kimseye yedirmeyiz. Oyuncularımızın yanındayız.”

114087.jpg

‘Medya tek taraflı yayın yaptı’

Televizyon ve sosyal medyanın linçine maruz kalan Sultan Demir de Tigris Haber’e konuştu. 27 yaşındaki oyuncu 13 yıldır Amedspor’da oynuyor. Aslen Şırnaklı ancak Diyarbakır’da doğup büyümüş. 13 yılda yüzlerce maça çıkan Demir, dünkü olayı şu cümlelerle anlattı: “Maç çok iyiydi, çok iyi de oynadık. İnanılmaz bir performansımız vardı. Taç kullanılıyordu,  arkadaşım da (Hevidar) hemen başlatılmasın diye (her futbolcu bunu yapıyor, bu futbolda olan bir şey) bir müdahalede bulunuyor. Fenerbahçeliler arkadaşımın saçını tutarak sürüklediler. Bunu görünce ben de ayırmaya gittim. Ayağımla müdahale ettim, saçını bıraksınlar diye.  Hocaları bana cinsiyetçi küfürler etti. Herkes, ben darp ettim diye yansıttı ama onlar bizi darp ettiler. Medya tek taraflı yayın yapıyor. Polis onları korumaya aldı. Biz soyunma odasına gittik, ortalık sakinleşti.”

amedspor-3.jpeg

‘Deplasmanda can güvenliğim yok’

Hedef gösterilmesi nedeniyle can güvenliğinden endişe ettiğini söyleyen Demir, “Burada rahatım. Deplasmanlara giderken can güvenliğim olmayacak. Çünkü sosyal medyada linç edildim ve bu tek taraflı yapıldı. Beni hedef gösterenler hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi.

‘Hakemin kararları ortamı gerdi’

Amedspor Kadın Takımı Kaptanı Güzide Alçu da, hakemin yanlı kararlarından dolayı ortamın gerildiğini söyledi. “Maç birbirimize sarılarak, çok iyi bir ortamda başladı” diyen Alçu şunları söyledi: “Maç boyunca olabildiğince soğukkanlı idim. Her oyuncuları yere düştüğünde yanına gidip ‘bir sıkıntı var mı?’ diye kendim bizzat sordum, kaldırdım. 17’inci haftaya girdik, hiçbir kulüp burada saldırıya uğramamıştır. Arkadaşımızın saçından tutup sürüklendi, bu insanlık dışı bir olaydır. Ama bu konuşulmuyor, olay çarpıtılıyor. Sultan bizim için değerlidir, onun yanındayız.”

*Video Kısa Süre İçinde Yüklenecektir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum