VİDEO - Amedspor Kadın Takımı galibiyet serisini sürdürmek istiyor

VİDEO - Amedspor Kadın Takımı galibiyet serisini sürdürmek istiyor
Kadınlar Süper Lig’inde mücadele eden Amedspr kadın Futbol takımı kendi grubunda son 3 maçı kazanarak 4. sırada yerini aldı.

TİGRİS HABER - Takım Kaptanı Güzide Alçu, yakaladıkları galibiyet serisini devam ettirerek şampiyon olmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye Kadınlar Süper Lig’inde Mücadele eden Amedspor Kadın Futbol Takımı yakaladığı rüzgarı sürdürmek için çalışmalarına devam ediyor. Her gün idmanlarına aralıksız devam eden takım,Şehmus Özer tesislerinde çalışmalarını cumartesi günü oynayacakları Kireçburnu maçı için hazırlanıyor.

“halkımızın desteği ile üstesinden geliyoruz”

Amedspor Kulübü Kadın Futbol takımı ve Engelsiz Basketbol takımından sorumlu Başkan yardımcısı Cahit Akın Tigris Haber’e değerlendirmelerde bulundu. Akın, taraftar ve iş insanlarına destek çağrısında bulunarak, “Amedspor da hiçbir zaman eksiklikler giderilemedi, hep eksik başlıyoruz. Eksiklikten kasıt maddiyattır. Spor faaliyetleri genelde maddiyatla işleyen mekanizmalardır. Dolayısıyla biz parasız yaptığımız için bu işi, eksik oluyor. Ama bunun üzerine de sporu inşa ettiğimiz zaman eksi ile başladığımızı iyi pozisyonlar yaratıyoruz. Şu an İyi yerlerdeyiz. Federasyon ligi 2 gruba ayırmış durumda. Biz gurubumuzda 4. sıradayız. Ligdeki mücadelemizi sürdürüyoruz. İyi bir yerdeyiz. Amedspor’un taraftarı farklıdır. Amedspor’u diğer kulüplerden ayıran bir özelliği de taraftarlarının kıymetli oluşu, takımına sahipleniyor oluşudur. Tabi bizim kadın futbol takımınına da biraz daha sahiplenseler daha iyi oluruz. Desteklerine ihtiyacımız var. Maddi anlamda da ihtiyacımız var, çünkü biz halkımızın verdiği destekle ayakta olan bir kulübüz. Dolayısıyla her zaman halkımızın desteğine ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

amedspor-kadin-takimi-1.png

‘Ön yargıları kırıyoruz’

“Önyargıları kırmak için her şeyi yapıyoruz” diyen takım Kaptanı Güzide Alçu, Amedspor’a karşı önyargıların olduğunu, kendilerinin de bu ön yargıları kırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını dile getirdi. Alçu takım olarak iyi durumda olduklarını söyleyerek taraftarlardan destek istedi.

Alçu şunları söyledi;

“14 yıldır buradayım. Şuan ki lig durumumuz, ilk dörtteyiz, 7 yıl aradan sonra bir ilke imza atıyoruz. Takım olarak çok iyi durumdayız. Transferlerimiz var. Transferlerin bize kattıkları var, buda kadın futbol takımını çok güzel yerlere getirdi. Kadın futbol takımımız artık herkes tarafından biliniyor. Büyük firmalar takımlara sponsor oluyor, ama mesele Amedspor oldu mu maalesef destek görmüyoruz, ama ben buradan iş dünyasına seslenmek istiyorum; bizlere, kadın futbol takımımıza sahip çıksınlar. Çünkü bizler süper ligdeyiz ve Amedspor’u temsil ediyoruz. Bu bizim için bir gururdur. Bilindiği gibi Amedspor her platformda büyük bir önyargıyla karşılaşıyor. Gelen transferler ve misafirlerimizi o kadar güzel karşılıyoruz ki ön yargılarını kırıyoruz. Biz sadece futbol oynamıyoruz, insanların Diyarbakır’a karşı olan kötü bakış açılarını iyiye yönelik onarıyoruz. İnsanların bize karşı önyargılarını yok ediyoruz. Takım olarak da çok iyi durumdayız. Kireçburnu takımıyla cumartesi günü saat 12’de maçımız var. Herkesi maçımıza davet ediyorum. Tribünlerin dolu olması, taraftarımızın yanımızda olması tabi ki bizim galibiyetlerimize önemli katkıda bulunuyor. Taraftarlarımız var olduğu sürece bizlerde galibiyetler alacağız.”

amedspor-kadin-takimi-6.png

“Şampiyonlar liginde oynama gururunu yaşatmak istiyoruz”

Yeni gelen teknik heyetle güzel bir hava yakaladıklarına dikkat çeken Alçu, hedeflerinin şampiyonlar liginde oynamak olduğunu söyledi.

Alçu, “Yeni gelen teknik heyetimizle birlikte daha iyi durumdayız, özellikle son 3 maçtır kazanıyoruz. Kendilerinin güzel taktikleri bizi bu duruma getirdi. Takımım adına kendilerine teşekkür ediyorum. Tabi ki de hedefimiz birincilik, neden bir Fenerbahçe, Galatasaray konuşuluyor da Amedspor Şampiyonlar liginde olmasın. Bizde Amedspor’u şampiyonlar ligine götürmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve o gururu, onuru hep birlikte yaşayacağız.” Dedi.

“Burada kendimi evimde hissediyorum”

Daha öncede Amedspor Kadın Futbol Takımında oynayan ve bu sezon transfer olan oyuncu Zehra Acar, Amedspor’da kendini evinde gibi hissettiğini belirterek, “Ben daha önce 2019’da Amedspor’da oynamıştım, bir sezon oynadım sonra transfer oldum. Antep ve Rize’ye transfer oldum. Tekrar geldim, 10 maçtır oynuyorum. Ben Batman’lıyım, Batman ile Diyarbakır arasında bir fark yok. Burada kendimi evimde hissediyorum. Daha öncede farklı takımlarda oynadım ama hiçbir yer burası gibi değil. Bu sene farklı hedeflerimiz var. Şampiyonluğun en büyük adayıda biziz. Şuan 4. sıradayız, ama 5 haftadır yenilmiyoruz, son 3 maçımızı da aldık. Bu galibiyet serisini de sürdürmeyi amaçlıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.