VİDEO - ‘Anadilinde, parasız, bilimsel ve laik eğitim bir zorunluluktur’

VİDEO - ‘Anadilinde, parasız, bilimsel ve laik eğitim bir zorunluluktur’
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır Şubeleri, 2022-2023 eğitim yılına ilişkin hazırladıkları dönem sonu raporunu Egitim Sen 1'Nolu şube binasında düzenledikleri basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

TİGRİS HABER - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır Şubeleri, 2022-2023 eğitim yılına ilişkin hazırladıkları dönem sonu raporunu Egitim Sen 1'Nolu şube binasında düzenledikleri basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Hazırlanan raporu Eğitim Sen 2'Nolu şube sekreteri Volkan Tuncer okudu.

Raporda, özetle şöyle denildi; “İkinci dönem kentimizde de 1Mart’ta başladı. Gerçekleşen depremlerden sonra binlerce öğrencimizin kaldığı evlerin ağır hasarlı olduğunu üzülerek öğrendik. Yaklaşık 200 binden fazla insanın bir anda evsiz kalması, KYK yurtlarında, akrabalarının yanında, çadır kentlerde ve çok geç kurulan konteynır kentlerde yaşamını sürdürmesi öğrencilerimizi de velilerini de derinden etkilemiştir. Bu yıl 8.sınıfta olup LGS’ ye girmiş olan öğrencilerimize 1.dönem konularının sorulacağı söylenerek kolaylık sağlandığı algısı yaratılmıştır. Ancak kalacak yeri olmayan yüz binlerce deprem mağduru öğrenci eşit şartlarda olmayan bir yarışa girmiştir. Yine kentimizde YKS’ ye girecek 190 bin adaydan 40 binini il dışına gönderilecek olması öğrencilerimizin sınav başarısı üzerinde olumsuz etki yaratacaktır. ÖSYM binlerce adayın il dışına gönderilme gerekçesini aday sayısının fazlalığı olarak belirtmiş; burada da liyakatsiz yöneticilerin krizi yönetememe gerçeği ortaya çıkmıştır.”

Eğitim-Sen raporunda, parasız eğitime vurgu yapılarak şu ifadelere de yer verildi; “Eğitim sisteminde yaşanan sorunların ülkedeki ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda yaşanan gelişmelerden bağımsız olmadığı açıktır. Eğitim Sen her geçen gün daha fazla piyasa ilişkileri içine çekilen okul öncesinden üniversiteye kadar bilimin ve laikliğin değil milliyetçiliğin, ayrımcılığın ve inanç sömürüsünün referans alındığı bir eğitim sisteminde anadilinde, kamusal, parasız, bilimsel, laik ve demokratik eğitim hakkı için mücadeleye devam edecektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.