VİDEO - At nalından umuda
Mümin AĞCAKAYA
TİGRİS HABER - Türkiye Jokey Kulübü ve Çınar Kaymakamlığı ortaklığında iki ay sürecek bir projeye imza atıyorlar.
Türkiye’deki bütün hipodromlarından toplanan at nallarından çeşitli tasarımlar yapılması amacıyla Çınar Halk Eğitim’e getirtiliyor.
Çınar Halk Eğitim Müdürü; Oya Ekin ve usta öğretici ve deri ustası Ayşe Bülbül at nallarından nasıl bir proje ortaya çıkarıldığını ve elde edilen ürünlerin özelliklerini Tigris Haber Gazetesine konuştular.

Çınar Halk Eğitim Merkezinde usta öğreticiler eşliğinde çalışmalarına başlayan gönüllü katılımcılar iki ay gibi bir sürede birbirinden farklı tasarımlar ortaya çıkarıyorlar. Kullanılan tasarımlarda ana malzeme at nalı oluyor ve genel olarak da atık malzemeler kullanılıyor. Bu çalışmalardan elde edilecek gelirin kimsesiz çocuklar için kullanılacak olmasından dolayı berberinden kuaföründen çevrede çalışmadan haberdar olan, elinden yetenek gelen birçok kişi de katkı amaçlı bu çalışmaya katılıyor.

Sonuç da planlandığı gibi iki ayda sergilenmek üzere birbirinden güzel tasarımlar elde ediliyor. Bu ürünler şimdi Kültür Yolu Festivali kapsamında Sur İçkale de bulunan arkeoloji müzesinde ziyaretçilerini bekliyor.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.