VİDEO- ‘Avrupa’ya götürdüğüm köpekler çok mutlu’

VİDEO- ‘Avrupa’ya götürdüğüm köpekler çok mutlu’
Diyarbakır’da yaklaşık 15 yıl önce açılan, hayvan severler tarafından memnuniyetle karşılanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan köpek ölümleri tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Diyarbakır’da yaklaşık 15 yıl önce açılan, hayvan severler tarafından memnuniyetle karşılanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan köpek ölümleri tartışma konusu olmaya devam ediyor. Hayvan ölümlerini gündeme getiren Filiz Kaya, “Konuyu gündeme getirmeseydim yüzlerce hayvan katledilecekti ve yolsuzluklar devam edecekti. Diyarbakır’dan Avrupa’ya götürdüğüm köpekler şuan çok mutlu ama bunu bile farklı bir yere çekmeye çalışıyorlar” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü yönündeki iddialar HAYTAP Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler ile Hayvansever Filiz Kaya arasında polemiğe neden oldu. Ekmekçiler hayvanların zehirlenmediğini dile getirirken Kaya ise, köpeklerin öldürüldüğünü söylüyor.

Ekmekçiler’in gazetemize verdiği demeç sonrası köpek ölümlerini gündeme getiren hayvansever Filiz Kaya ise, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde köpeklerin katledildiğini belirterek, elinde bu konuyla ilgili belgelerin olduğunu söyledi.

Anestezi, açlık ve kısırlaştırma öldürdü

Köpek ölümleriyle ilgili çıkan rapora değinen Kaya, “Biz zaten köpekler zehirlenerek öldürüldü demedik. Biz başından beri köpeklere yüksek anestezi, açlık ve kısırlaştırılma yapılırken öldüklerini söyledik. Ölen köpekler çöp kamyonlarına atılmıştı, hatta bunlardan birinin cesedi otopsiye gidiyor. Bu soru işareti. Aç köpeklerin önüne atılan bebek hayvanlar vardı, açlıktan ölen köpekler vardı. Bir sürü ilaçlardan meydana gelen bir zehirleme olayı vardı. Köpeklerin çoğu yüksek anestezi üzerinden öldürüyordu.  16 hayvan kısırlaştırılırken öldürüldü. Ben her şeyden çok eminim. Bende birçok ses kaydı vardır ve belgeler mevcuttur” dedi.

whatsapp-image-2019-10-15-at-15.32.15.jpeg

10 bebeğin hayatını kurtardım

Olayı açığa çıkardığı için HAYTAP temsilcisi Sevgi Ekmekçiler’in kendisini ajanlıkla suçladığını belirten Kaya, “Sevgi hanım beni ajanlıkla suçladı. Diyarbakır halkını bana karşı kışkırttı. Sanki başka bir yerdenmişim gibi gösterdi. Bende Diyarbakır çocuğuyum. İskender Paşalıyım. Allah bana ekonomik bir güç vermişse ve ben bu gücümü durumu iyi olmayan hayvanlar için yerine getiriyorsam bundan kime ne. Girişimlerimiz sonucu birçok yerden köpek kurtardık. Nerde muhtaç bir köpek görsem imkanlarım dahilinde müdahale ediyorum. Memleketimde bu yönlü bir sorun varsa tabi ki el atarım. Zaten ajanlıkla suçlama olayına kimse inanmadı. Aylardır benim açığımı arıyorlar. 10 tane bebeği kurtardım ölümden. Buraya getirip güzel ailelere veriyorum. Herhangi bir amacım yada rant peşinde değilim. Merhametim ve vicdanım bunu kabul etmedi. Hayvan katliamı yapıldı ve büyük bir yolsuzluk olduğunu ortaya çıkardım. Orada her şey var” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2019-10-15-at-15.11.04.jpeg

Avrupa’ya götürdüğüm hayvanlar çok mutlu

4-5 ay içerisinde tüm hayatının değiştiğini kaydeden Kaya, “Her gün bir şokla uyanıyorum. Diyarbakırlıyım ama 28 yıldır yurt dışında yaşıyorum. Yaralı hayvanları kendi imkanlarımla tedavi ettiriyorum. Bugün her şey para değil, benim her şeyim var. Bir hayvanı kurtarmak benim en büyük mutluluğumdur. Bunlar yaptığı katliam ve yolsuzlukları siyasi bir yöne çekmek istiyorlar. Onlar yolsuzluk ve katliam yaptılar. Ben Diyarbakır’ın adını lekelemedim, onlar lekeledi. Kendi pisliklerinin üstünü çiziyorlar. Orası benim memleketim. El atmasaydım hayvanlar katledilmeye devam edecekti ve yolsuzluklar devam edecekti. Köpekleri yurt dışına deneye götürdüğümü söylüyor. Oysaki Avrupa’ya götürdüğüm köpekler şuan lüks evlerde yaşıyor. Onları götürmeseydim şuan onlarda ölmüştü. Avrupa’ya götürdüğüm hayvanların çok güzel hayatı var ve hepsi çok mutlu. Hepsine güzel aileler buldum. Köpekler şuan ki hayatından çok memnun. Katliam ve yolsuzluğu Diyarbakır halkına mal etmesinler. Kınanacak kişiler varsa kendilerdir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.