VİDEO - Babacan, Diyarbakır’da tarihi mesajlar verecek

VİDEO - Babacan, Diyarbakır’da tarihi mesajlar verecek
DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, İl kongresine katılacak olan Genel Başkan Ali Babacan’ın Kürt meselesi ve demokratikleşme konularında tarihi mesajlar vereceğini söyledi.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar 52 il ve 207 ilçede resmî teşkilatlanma sürecini tamamlayan DEVA Partisi, 75 il ve 332 ilçede de kurucu kadrolarını yetkilendirdi. Kuruluş çalışmalarının ardından 20 ilin 70 ilçesinde birinci olağan kongrelerini tamamlayan DEVA Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan, “Türkiye’nin DEVA’sı hazır” sloganıyla gerçekleştirilecek kongrelere katılacak. Babacan bu kapsamda bugün Diyarbakır’a gelerek partisinin il kongresine katılacak ve bir dizi görüşmelerde bulunacak.

35 sayfalık rapor gönderdik

Babacan’ın yapacağı ziyaret öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan Partinin Diyarbakır Kurucu İl Başkanı Cihan Ülsen, Babacan’ın bölge ile alakalı çok ciddi hassasiyetlerinin olduğunu söyledi. Ülsen, “Genel Başkan Kongre öncesi bizden Diyarbakır ile ilgili ayrıntılı rapor istedi. Bizde kendisine 35 sayfalık bir rapor hazırlayıp gönderdik. Bu 35 sayfalık raporda Kürt meselesinden tutun, göçlere ve bütün mahalle ve sokaklardaki sorunları işledik. Ama temel problemler arasında demokratikleşme ve Kürt sorunu ile alakalı meseleler, ana dille alakalı meseleler, kayyumla alakalı meseleler ve ciddi sıkıntılar var. Bunlar insanların ilgilendiği konular “dedi.

cemal-ulsen.jpg

Saha çalışması yaptık

Ülsen, “Birde saha çalışması yaptık. Diyarbakır halkının son bir ay içerisindeki meseleleri raporladık ve bunu da iki sayfa olarak gönderdik. Bu açıdan çok ciddi mesajlar vereceğini ben öngörebiliyorum. Birde bu artık bir gelenek haline geldi. Bu siyasi kişiliklerin Diyarbakır’da vereceği mesajlar tarihe geçiyor. İkinci katılacağı kongre olması ve Diyarbakır olması göz önünde bulunursa ben çok ciddi mesajlar vereceğini düşünüyorum”

İki yönlü program hazırladık

Ülsen son olarak, “İki yönlü bir program hazırladık. Ülke çok ciddi ekonomik sorunlar yaşıyor. Diyarbakır’da bundan nasibini almış durumda. Diyarbakır Ticaret Odası’nda 21 farklı iş çevresi ile toplantı yapacak. Oradaki sorunları birebir dinleyecek ve düşüncelerini paylaşacak. Bunun dışında 110 STK’ya biz davetiye gönderdik. Herhangi bir siyasi durum aramadan yelpazenin bütün renklerini davet ettik. Davete icabet edenler var etmeyenler var. Hem biz, hem de genel başkanımız kimseye farklı bir durum uygulamadı buda toplum tarafından biliyor zaten “diye konuştu.

Babacan’ın kongre sonrası kentte iş insanları, sivil toplum ve hak örgütleri ile bir araya gelmesi bekleniyor. Babacan ayrıca tarihi Sur’da esnafı ziyaret edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.