VİDEO - Başhekim Prof.Dr. Akdağ: 'Bölgeye hitap ediyoruz, iyi olmak zorundayız'

VİDEO - Başhekim Prof.Dr. Akdağ: 'Bölgeye hitap ediyoruz, iyi olmak zorundayız'
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, bölge illerden gelen hastaların sorumluluğunu taşıdıklarını, o nedenle sorumluluklarının büyük olduğunu belirterek, “Hastane koşullarını daha yükseklere taşımak zorundayız” dedi.

Haber: Mahsum Kara / Kamera: Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Akdağ, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, basın toplantısı gerçekleştirdi. Akdağ, “Hastane bölgeye hitap ediyor. Bölgedeki hastaların sorumluluğu bizde, hepsiyle çok yakından ilgilenmek zorundayız. Tek gayemiz kentimizde bulunan tek üniversite hastanesini iyi yerlere getirmektir” dedi.

Hastanenin birçok eksiklilerini kapattık

Akdağ, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nin birçok eksikliğini kapatmaya çalıştıklarını söyledi. Akdağ, “Bize gelen hastalara daha iyi bakmak için birçok sağlık cihazı aldık. Bu şekilde hastalarımıza daha iyi müdahale edebiliyoruz. Üniversitede Hastanesi'nin eksikliklerini tamamlamak için hayırseverle bizzat kendim iletişime geçtim. Yapılan yardımlarla Üniversite Hastanesi'ne hematoloji kliniğinin yanı sıra yedi klinik açtık. Tomoterepi için önemli cihazlar getirdik, Gelenekse ve Tanımlayıcı Tıp (GETAT) merkezini açarak ücretleri çok yüksek olan ameliyatın maliyetini düşürdük. Diğer bir önemli konu, Tüp Bebek merkezimizin açılışıyla ilgili önemli mesafe kat ettik” dedi.

bas-hekim-tigris.jpg

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Akdağ

Muayene randevularında yasal engelleme yok

Başhekim Prof.Dr. Mehmet Akdağ, üniversite hastanesinde yaşanan randevu sorununa dair ise Tigris Haber’e değerlendirmede bulundu. Akdağ, “Öncelikle şunu belirteyim. Muayene sisteminde ve part time sistemi farklı mevzuatlar adı altında oluşturuldu. Part time sistemi YÖK'ün 2547'nin 36'nci maddesinde kişiye izin veriliyor. Özel hastaneler burada çalışan ilgili bir hocamızı belli saatlerde hizmet vermek üzere hizmet sözleşmesi yapabiliyor. Muayene sisteminde ise kişilerin bireysel olarak mahkemeye başvuru yaparak hukuki bir zeminde mahkeme kararıyla kazandıkları bireysel haktır. Burada, gerek rektörlüğün gerekse başhekimliğin ve dekanlığın herhangi bir yetkisi olmadan Sağlık Müdürlüğü'nün bu mahkeme kararını icra etme yönünde bir ruhsat vermesi söz konusudur. Poliklinik yoğunluğumuz çok fazla, 10 milyona yakın insana bakıyoruz. Burada hasta ameliyatları acil olmadıkça randevu sistemine göre gidiyor. Acilde yaşadığımız herhangi bir problemimiz yok. Mesai dışı uygulama şeklimiz var. Bu uygulama daha çok aslında bir anlamda özel muayene ve ameliyat söz konusudur. Bu durumda YÖK'ün 58'nci maddesinde geçerli. Kişi kendi isteğiyle istediği hocayı seçerek muayene olma hakkı vardır. Bu özel muayeneler için hafta sonu mesai dışı ve mesai içinde de belli özellikli vakalarda alabiliyor. Bu uygulamada herhangi bir yasal engel yok” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum