VİDEO - Bayram öncesi vatandaştan zehir zemberek sözler: Öldük, bittik, yok olduk

VİDEO - Bayram öncesi vatandaştan zehir zemberek sözler: Öldük, bittik, yok olduk
Bayram öncesi Diyarbakır’da vatandaşın nabzını tuttuk. Vatandaşlar, bayram alışverişi yapmakta zorlandıklarını, zamlardan sonra almak istedikleri bir takım ihtiyaçlarını alamadıklarını belirtiyorlar.

Muhammed Esen / Ali Çekdar Korkma - Özel

TİGRİS HABER - Vatandaşlar, bayram alışverişi yapmakta zorlandıklarını, zamlardan sonra almak istedikleri bir takım ihtiyaçlarını alamadıklarını, zorunlu ve acil ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirtiyorlar. Vatandaşlar durumlarını, “Öldük, bittik, yok olduk” sözleriyle anlattılar.

Ramazan bayramında yasaklı durum söz konusu olduğu için çok fazla alışveriş yapma gereği hissetmediklerini anlatan vatandaşlar, yasakların kalkmasıyla birlikte rahatlama olduğunu, uzun zamandır görmedikleri yakınları ve akrabalarının bayramlaşma için geleceklerini belirterek şöyle konuştular:

Her şey ateş pahası

“Uzun zamandır yakınlarımıza gitmedik onlarda gelmediler. Karşılıklı bayram ziyaretleri yapacağız. Bu nedenle hem giyim, hem de yiyecek, içecek konusunda hazırlıklarımızı yapmak zorundayız. Ancak, alışveriş için para lazım. O para da bizde yok. Her şey ateş pahası, her istediğimizi alamıyoruz. Eskiden 10 kilo şeker alıyorduk bayram için, şimdi, 2-3 kiloyla geçiştiriyoruz. Bu bayramı da böyle atlatacağız, bir sonrakine ne olur bilemiyoruz.”

Toplum patlama noktasında

Pahalılık konusunda hükümeti suçlayan vatandaşlar, arka arkaya yapılan zamlar nedeniyle alım güçlerinin kalmadığını da sözlerine eklediler. Emekliler ise, yapılan maaş artışlarının zamlar karşısında eridiğini, hiçbir işe yaramadığını belirttiler. İğneden ipliğe her şeyin aşırı zamlandığını, ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirterek, çarşı-pazardaki kalabalığın kimseyi yanıltmaması gerektiğini belirten emekli yurttaşlar, “boş boş çarşı Pazar geziyoruz. İstediklerimi zaten alamıyoruz. Ucuz bulduğumuz şeylerden gıdım gıdım almaya çalışıyoruz. Yapılacak başka bir şey yok. Kıt kanaat geçinmeye çalışıyoruz. Sıkıntı çok büyük, toplum patlama noktasına geldi” dediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.