VİDEO - Beyoğlu: Bağlar Sur olmayacak

VİDEO - Beyoğlu: Bağlar Sur olmayacak
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki "riskli alan" ilan edilen 53 dönümlük bölgenin "kentsel dönüşüm" kapsamına alınmasıyla ilgili Tigris Haber’e konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Bağlar’da kentsel dönüşüm yerinde dönüşüm olacak. Bağlar asla Sur olmayacak” dedi.

Tigris Haber /Özel

Projeyi anlatmak üzere büro açılışı

TİGRİS HABER - Bağlar Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kentsel dönüşüm projesini halka anlatmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kaynartepe Mahallesi’nde 7 bin nüfusun etkileneceği alanda 1354 yapı üzerinden hayata geçirilecek proje için belediye tarafından irtibat bürosu hizmete açıldı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından belediyenin Selahaddin Eyyübi Mahallesinde bulunan ek hizmet binası içinde oluşturulan irtibat bürosunda vatandaşlar proje hakkında bilgilendirmede bulunuluyor.

Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu’nun haftanın her gün açık olacağı ve vatandaşlara her konuda bilgi verileceği kaydedilirken, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, irtibat bürosu aracılığı ile vatandaşlara her konuda yardımcı olacaklarını söyledi.

huseyin-beyoglu.jpg

‘Bağlar hak ettiği nezih şehir yapısına kavuşacak’

Kentsel dönüşümü Bağlar için tarihi bir proje olarak değerlendiren Beyoğlu, “Devletimizin ve bizlerin gayesi Bağlar halkının çilesine son vermek ve kaliteli bir yaşam imkanı sunmak. Bunun için tüm önlemler alınıyor. Bu vesile ile vatandaşımızı bilgilendirmek üzere büro açtık. Vatandaşımız dedikodu ve söylentilere itibar etmesin her şey inşallah çok güzel olacak. Etap etap giderek inşallah bu güzel proje ile Bağlar hak ettiği nezih şehir yapısına kavuşacak " dedi.

Bağlar, yerinde dönüşecek

Kentsel dönüşüm hakkında vatandaşın bilgi alması için Bağlar Belediyesi tarafından açılan İrtibat bürosu açılışında konuşan AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kentsel dönüşümün yerinde dönüşüm modeli ile gerçekleştirileceğini söyledi.

53 bin 700 metrekarelik alanda bin 357 yapı dönüşüme uğrayacak

Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu açılışında bir açıklama yapan Beyoğlu, “Bağlar’da 53 bin 700 metrekarelik alanda bin 357 yapımız var. Bu yapılar yıkıldıktan sonra burada binalar yapılacak. Orada yaşayan vatandaşlarımızdan, ‘ben burada kalmak istiyorum, evime karşılık burada ev almak istiyorum” diye bir talep geldiğinde o vatandaşlarımız orada yapılan evlerde kalacak” dedi.

‘İsteyen herkes kentsel dönüşümün yapıldığı alanda evinin yerine bir daire alabilecek’

Yeni yapılan evlerle eski evler arasında bir fiyat farkının oluşup oluşmayacağına ilişkin olarak ise Beyoğlu, şunları söyledi: “Henüz o aşamalara gelinmedi. Şuan fiyat tespit komisyonu daha çalışmalara başlamamış. Fiyat tespit komisyonu göreve başladığı zaman önce halkla görüşecekler. Muhtarlarla görüşecekler. Kanaat önderleri ile görüşecekler. Emlakçılarla görüşecekler. Daha doğrusu orada yaşayan vatandaşlarımızla görüşecekler. Orada çıkan ortak bir karar, halkımız mağdur olmamak kaydıyla, vatandaş mağdur olmayacak şekilde, inşallah tabiri caizse başa baş gelecek şekilde isteyen vatandaşımız metruk evinin yerine temiz, modern bir eve kavuşacak. Yani, isteyen herkes kentsel dönüşümün yapıldığı alanda evinin yerine bir daire alabilecek.”

kentsel-donusum-buro.jpg

Etap etap tüm bağlar dönüşecek

Bağlar’da kentsel dönüşümün yapılacağı alana ilişkin ise Beyoğlu, şöyle konuştu: “Tam olarak Kaynartepe mahallemizde Bağlar dört yol dediğimiz yerden Sağlık Ocağı caddesi dediğimiz yere kadar, Oryıl Petrole kadar olan yolun sağ tarafında 53 bin 700 metrekarelik alanda söz konusu kentsel dönüşüm  ilk etap olarak başlayacak. Burası bittikten sonra ise etap etap, aşama aşama bu kentsel dönüşüm Bağlar’da yayılacak.”

Bağlar kısa sürede modernleşecek

Başkan Beyoğlu, Bağlar halkına ise kentsel dönüşümle ilgili son olarak şu mesajı verdi: “Bağlar halkımız müsterih olsun. Hükümetimiz, devletimiz Bağlar halkımızın huzuru için, halkımızın daha güzel yaşam şartları için en güzel şekilde çalışmalarını yapıyorlar. Halkımız mağdur olmayacak.  Yüzde 99 halkımızın istediği şekilde, halkımızın huzur bulabileceği şekilde bu proje devam edecek. Kısa sürede inşallah yepyeni, modern bir ilçe meydana gelecek” dedi.

Bağlar Sur olmayacak

Kentsel dönüşümün yerinde dönüşüm modeli ile yapılacağını belirten Beyoğlu, “Bağlar’ın Sur olacağı şeklide yorumlar yapılıyor. Bağlar’ın Sur olmasına asla izin vermeyiz. Sur İlçemiz çok kıymetli ve tarihi yapılarla dolu. Bağlar İlçemizde tarihi yapı yok. Halkın mağdur olmaması için her türlü seçeneği değerlendiriyoruz. Orada yaşayan vatandaşımızın tapuları en kıymetli şekilde değerlendirilecek. Fark verilmeden mülk sahibi olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum