VİDEO - Bir metrelik masada geçim mücadelesi veriyor

VİDEO - Bir metrelik masada geçim mücadelesi veriyor
Mahabat Onat; Sanat sokağının müdavimlerinin sık rastladığı bir emekçi. Onat, merak sardığı elişi ürünlerini kendisi üretip satıyor, geçimini sağlıyor.

Serhat ÖZDEMİR/Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’lı Mahabat Onat, küçük yaşlarda ilgi duyduğu el işlemesi takı sanatına yöneldi. Onat, takı sanatını geliştirerek, Kooperatifler Mahallesinde bulunan Sanat Sokağında yaptığı ürünleri bir metrelik masanın üzerinde satmaya başladı.

takici-kadin-5.jpg Onat, 10 yıldır aynı sokakta el emeğiyle yaptığı bileklik, kolye, küpe ve lif gibi ürünleri satarak, hem kendisinin hem de ailesinin geçimini sağlıyor. 37 yaşında olan Mahabat Onat, hiç evlenmeyerek, bütün hayatını ailesine ve bir metrelik masa üzerinde sergilediği takılarına adadı.

takici-kadin-2.jpg

‘Yaz kış buradayım’

Kadın olarak sokakta olmanın zor olduğunu, aynı sokakta yaz, kış demeden 10 yıldır hiç ayrılmadığını ifade eden Mahabat Onat, şunları kaydetti; ‘Emeğimle yaptığım takıları, 1 metrelik masada sergiliyorum. Kadın olarak, burada olmamın elbette ki zorlukları var. Yaz kış buradayım ve tüm mevsimleri bu sokakta yaşıyorum.

takici-kadin-4.jpg

Sokaktakiler artık bana alıştığı için işimi çok rahat sürdürüyorum. Bu işle hem kendime hem de aileme bakıyorum. İnsan kendi emeğiyle yaptıklarını bir kadın olarak sunuyorsa, mutlu olunması gerekiyor” diye konuştu.

takici-kadin-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.