VİDEO - Bölgenin turizm elçisinden Güzeloğlu’na ziyaret

VİDEO - Bölgenin turizm elçisinden Güzeloğlu’na ziyaret
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güzeloğlu, bölgenin turizm üyeliğine seçilen Selda Çiçek Veske ile bir araya geldi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeliği seçimlerini kazanan Diyarbakır adayı Selda Çiçek Veske ile ilgili basın mensuplarına açılama yaptı. Güzeloğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin turizmde ön plana çıkması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Güneydoğu Anadolu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Selda Çiçek Veske ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Vali Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

bolgenin-turizm-elcisinden-guzeloglu’na-ziyaret-(2).jpg

Sektörden birinin seçilmesi katkı sunar

Güzeloğlu burada yaptığı konuşmada, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın yönetimine bölgedeki 9 ildeki sektör temsilcilerinin katılımıyla geçen hafta yapılan seçim sonucunda Veske'nin seçildiğini anımsattı. Güneydoğu'nun sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıkların önemine değinen Güzeloğlu, şöyle dedi:

"Bölgenin tarih, kültür, termal, sağlık, doğa ve kongre gibi çok önemli zenginlik alanları bulunuyor. Kalkınma ajansları, valilik ve belediyeler olarak bunların bir turizmde parkur olarak ön plana çıkması için yoğun çaba gösteriyoruz. Özellikle sürdürülebilir bir turizm politikası ve yüksek gelir hedefine dönük başlatılan bu anlamda bölgeyi uluslararasılaştırma bir dizi çalışmalarımız var. Sektörden gelen birinin yönetim kuruluna seçilmesini şans olarak görüyoruz."

bolgenin-turizm-elcisinden-guzeloglu’na-ziyaret-(1).jpg

Bölge turizm cenneti

Selda Çiçek Veske ise turizmin önemine işaret ederek, sektörün ülke ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sunduğunu söyledi.

Veske şöyle konuştu, “Ülkemiz özellikle son yıllarda turizmi önemli ölçüde teşvik ederek dış turizm gelirlerini artırma ve bu gelirlerle ödemeler dengesi açıklarını kapatma politikası benimsemiştir. Benimsemiş olduğu bu politikada önemli oranda başarı sağlayan Türkiye için ödemeler dengesini olumlu etkileyen en önemli kalemlerden birisinin turizm olduğu görülmektedir. Türkiye’nin jeopolitik konumu, dört semavi dininin buluştuğu bir ülke olarak ön plana çıkması, bununla birlikte rakiplerine göre son derece temiz plaj ve koylara sahip olması ve dört mevsimin bir arada yaşanması, gastronomide büyük kademe kaydetmiş olması, bir çok ilin açık hava müzesi konumunda inanılmaz bir tarihi geçmişe sahip olması nedeniyle adeta bir turizm cenneti görünümündedir” dedi.

Türkiye için ödemeler dengesini olumlu etkileyen en önemli kalemlerden birisinin turizm olduğunu vurgulayan Veske, şunları kaydetti:

"Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, ülkemizin kalkınması ve uluslararası platformda tercih edilebilmesi için önemli projeler üretecektir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi temsilcisi olarak 9 ilin tanıtımında gerekli olacak her türlü çalışmayı yapacağım. Destekleri dolayısıyla başta valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, 9 ilin valisi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Borsa başkanları, Oda başkanları, STK, Otelciler Derneği, olmak üzere 9 ilin vali, oda başkanları ile sektör temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.