VİDEO- BU NASIL OKUL!

VİDEO- BU NASIL OKUL!
BU OKULDA ÇOCUKLAR RİSK ALTINDA!

TİGRİS HABER ÖZEL

Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nde bulunan 500 öğrenci kapasiteli Uzunlar İlk ve Ortaokulu’nda büyük bir skandal yaşanıyor. Pislik içindeki okulun tuvalet, lavabo ve muslukları hastalık saçıyor. Tedbir almayan okul yönetimi vurdumduymaz bir tavırla olup biteni görmezden geliyor. Veliler ise isyanda.

Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nde 500 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Uzunlar İlk ve Orta Okulu’nda harabeyi andıran görüntüler hem utandırıyor, hem de kahrediyor. Her tarafın pislik yuvasını andırdığı okuldaki tuvaletler hastalık saçıyor. Veliler, çocuklarının risk altında olduğunu söylüyor.

Eğitimin görünmeyen yüzü

Bu görüntüler geri kalmış bir Afrika ülkesinden veya her hangi bir üçüncü dünya ülkesinden değil, eğitimde çağı yakalamayı hedefleyen Türkiye’nin bir bölgesinden. Diyarbakır’ın Hani İlçesine bağlı Uzunlar Köyü’nde 500 çocuğun eğitim ve öğretim gördüğü Uzunlar İlk ve Orta Okulu’nun harabeyi andıran görüntüleri, bölgede eğitimin görünmeyen yüzünü, Milli Eğitim Müdürlüklerinin sorumsuzluğunu ve yetersizliğini ortaya koyarken, görenleri hem dehşete düşürüyor, hem de utandırıyor.

hani-(3)-001.jpg

Bulaşıcı hastalıklar kol geziyor

Eğitim yuvasından çok pislik yuvasını, kaderine terk edilmiş harabeye dönüşen bir yapıyı ve hayvan barınağını andıran binada lavabo ve tuvaletler pislik içinde. Birçok çocuk bulaşıcı hastalıklarla burun buruna kalmış durumda.

Çocuklar her yıl bitleniyor

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci velisi, “Çocuklarımız bu şartlarda eğitim görüyor. Burada insan hayvan bile yaşayamaz” diyerek bu acı ve kahredici tablonun sorumlusu olan yetkililere ateş püskürdü. Veli, ”Her taraf pislik içinde. Lavabolara girmek cesaret ister. Her taraftan koku geliyor. Çocuklarımız her yıl bitleniyor ve hastalanıyor. Geçen yıl okulun neredeyse tamamı bitlendi. Sınıfların içi temiz değil. Veli olarak İlçe Mili Eğitim Müdürü ile görüştük. Müdür bize, ‘Eleman ve hademe yok. Gelirse temizleriz’ dedi. Bizde bu şartlarda öğrencilerin hasta olacağını ilettik. İlgili yerlerin bu durundan haberi var. Defalarca iletmemize rağmen gereği yapılmadı. Bunlar yetmiyormuş gibi müdür bizi tehdit ediyor. Nedeni ise okuldaki pislikleri videoya çektiğimiz için” dedi.

Vali gereğini yapsın

Veli, “Çocuklar burada değil ders görmek, bulaşıcı hastalıklara yakalanması iyi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ne yapıyor?. Bunların işi ne ?. Bu sorumsuzluktur. Okulda temizlik görelisi yok. Eğitim yuvasının bu şekilde olması ve bunun düzeltilmemesi için gayret sarf etmemek ihanettir. Ayrıca taşımalı eğitim olduğu için çocuklar erkenden okula getiriliyor. 10 kişilik araca 20 çocuk bindiriliyor. Her yıl bu durum yaşanıyor. Umarım sayın Valimiz ve İl Mili Eğitim Müdürüm bu durumu görür ve gereğini yapar” diye konuştu.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum