VİDEO - Burası İsviçre Alpleri değil Dicle…

VİDEO - Burası İsviçre Alpleri değil Dicle…
Diyarbakır’ın Dicle İlçesi kırsal Boğazköy’ünün yaylaları, dünyaca ünlü İsviçre Alplerini andıran görüntüsüyle görsel bir şölen sunuyor. Yaylalardaki renkli yaşam turistlerin yeni uğrak yeri olma yolunda ilerliyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Bir dönem terör olaylarıyla gündeme gelen Diyarbakır’ın Dicle ilçesi son günlerde yaylaları ve yeşil bitki örtüsüyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.

Yeşilin tonlarının, yaylanın ve doğada beslenen meyve ağaçlarının bulunduğu Dicle ilçesine bağlı Boğazköyü, hava sıcaklıklarının arttığı bu günlerde doğa tutkunlarına serin bir alternatif olarak göz kırpıyor.

burasi-isvicre.jpegTÜRSAB Bölge Başkanı Serdar Baturay, doğum yeri olan Boğazköyü’nün bitkisi örtüsü gerçekten çok güzel ve görülmeye değer olduğunu söyledi.

Doğa ve fotoğraf tutkunlarını bu manzarayı görmeye davet eden Baturay, “Kültür ve inanç turizmi olan Diyarbakır’ın bin bir türlü doğa güzellikleriyle de turistlerin gözdesi olmaya aday. İnanç turizmi için Diyarbakır’ı ziyaret eden misafirlerimiz kentimiz doğal güzelliklerini de tanıtıyoruz. Boğazköy, doğa tutkunu misafirlerimiz için harika bir yer. Buraya gelen misafirlerimiz hayran kalıyorlar. Doğa ile buluşturma ortasında bulunan ve ulaşımın kolay olduğu bu güzelliklerini görmeliler. Neden daha önce gelmediklerini bile sorgulayacaklarını düşünüyorum. Trekking yapmaya birebir olan bir köyümüz. Yakında buraya yönelik yeni turlar düzenleyeceğiz. Diyarbakır’ımızın her yani her köşesi görülmeye değerler yerlerle doludur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum