VİDEO - Ceylan-Karavil’deki satranç turnuvası büyük ilgi gördü

VİDEO - Ceylan-Karavil’deki satranç turnuvası büyük ilgi gördü
Ceylan Karavil Park AVM'de, 19-20 Kasım tarihlerinde 2 gün süren turnuvada oldukça eğlenceli anlar yaşandı. İki gün süren satranç turnuvasına yoğun ilgi gösterildi. Turnuvada 1,2 ve üçüncüye para ödülü verildi.

Mahsum Kara/Mevlüt Bağırmaz

TİGRİS HABER - Ceylan Grup ve Karavil Grup ortaklığında hayata geçen kiralama yönetimi ENS Danışmanlık tarafından yapılan Ceylan Karavil Park AVM'de, 19-20 Kasım tarihlerinde 2 gün süren turnuvada eğlenceli zamanlar yaşandı. Türkiye Satranç Federasyonu ortaklığında gerçekleşen resmi turnuvaya ilgi oldukça yoğun oldu. İki gün süren turnuvaya her yaştan toplam 120 kişi katıldı.

Yoğun bir ilgi yaşandı

Bu tür turnuvaların genç ve yetişkinler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını ifade eden satranç turnuva hakemi Ümit Maçin, “İki gün içinde oldukça yoğun bir katılım gerçekleşti. Alış veriş merkezinin alanından dolayı katılımcıları sınırlı tutuk. Her kategoride 40 kişi yarıştı. Alan küçük olmasına rağmen iyi bir katılım geçekleşti. Satranca yönelik bu tarz yoğunlukların olması bizi mutlu ediyor. İki gün içerisinde güzel bir etkinliğe imza attık. Velilerden oldukça olumlu dönüşler aldık. Teknolojinin giderek geliştiği bir dönemde maalesef çocuklarımız elektronik araçlarla zaman geçiriyor. Bütün ailelerin kendi çocuklarının zihinsel olarak gelişmesi ve sosyal bir çevre edinmeleri için satranca yönelmeliler” dedi.

satranc.jpg

Satranç çocukların gelişimi içim önemli

Düzenlenen turnuvaya katılmak için oğlu ile birlikte Mersin’den geldiklerini belirten Dursu Arkan, “Benim oğlum satranç oynamasını çok seviyor bundan dolayı bugün buradayız. Bütün aile satrancı çok seviyoruz. Kendi çocuklarımı birer satranç oyuncusu olarak yetiştiriyorum. Çocukların dikkat ve konsantreleri için satranç oyununun çok büyük bir faydası var” dedi.

Bu tarz turnuvaların devamını bekliyorum

Satranç turnuvasında yarıştığından dolayı mutlu olduğunu söyleyen ilkokul öğrencisi Muhammet Doruk Öztepeli, “Benim açımdan turnuva çok güzel geçti. Zaten satrancı çok seviyorum. Böyle turnuvaların devamını bekliyorum. Benim satranca en büyük desteğim ailem. Ailem bu konuda beni çok destekliyor” dedi.

Turnuvada birinci olana bin 500, İkinciye bin, üçüncüye ise 750 TL ödül verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.