VİDEO - CHP Diyarbakır'da 'çözüm ekipleriyle' sahaya indi

VİDEO - CHP Diyarbakır'da 'çözüm ekipleriyle' sahaya indi
Seçimlere az bir süre kala saha çalışmalarını yoğunlaştıran CHP Diyarbakır'da Saha Çözüm Ekipleri'yle sahaya indi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Seçimlere az bir süre kala saha çalışmalarını yoğunlaştıran CHP kurduğu Saha Çözüm Ekipleri' birimiyle Diyarbakır'da da saha çalışmalarını başlattı. CHP Parti Meclisi Üyesi de olan Doğu Masası ve Saha Çözüm Masaları Koordinatörü Devrim Barış Çelik'in katılımıyla başlatılan çalışma öncesi, CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, il başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Ülkedeki ekonomik krize değinen Atik, "Bugün geldiğimiz noktada faturalarını dahi ödeyemez halde, esnafımız art arda kepenk kapatmaktadır. Biz de bu zor dönemde halkımızın yanında olmak ve yarınlarına umut olmak için canla başla çalışmaya gayret ediyoruz." dedi.

Ekonomik krizin yanı sıra adalet, insan hakları ve demokrasiden uzaklaşılması nedeniyle halkın umutsuzluğa sevk edildiğini bir yönetimle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Atik, bundan dolayı partisinin Erzincan'da tamamladığı Sakarya, Erzurum, Mardin, Batman ve Van il başkanlıkları tarafından sürdürülen "CHP Saha Çözümünü" Diyarbakır'da da başlattıklarını ifade etti. Çalışma kapsamında kentte çalmadık kapı, dinlenmeyen vatandaş bırakmayacaklarını ve sorunları bizzat sahaya inerek vatandaştan öğreneceklerini dile getiren Atik, bu görüşmelerde partisinin sorunların çözümüne dair yaklaşımını anlatacaklarını söyledi.

'CHP'nin projelerini anlatacaklar'

Saha Çözüm Ekiplerinin yürüteceği çalışmalarda, merkez ilçelerimizden başlayarak, ilçe ve köy tüm hane ve işyerlerini ziyaret edeceğini vurgulayan Atik, bu ekibin ziyaretler sırasında parti politikalarını, iktidar olduklarında yürütecekleri Aile Destekleri Sigortası, Merkez Türkiye Projesi, tarım ve hayvancılık politikalarımızı tanıtacaklarını ve sorunlarını dinleyerek rapor haline getireceklerini kaydetti. Hazırlanan saha raporların genel merkeze sunulacağını dile getiren Atik, "Hazırlanan bu raporlar Genel Merkezimize sunulacak ve çözüm yolları ortaya koyulacaktır. Bu süre zarfında esnafımız, çiftçimiz, sivil toplum kurumları ve kanaat önderleri ile bir araya gelinecek ve kentimizin ekonomik kalkınmasıyla ilgili düşünceler kentimizin tüm paydaşlarından öğrenilecektir." diye konuştu.

'Saha Çözüm çalışmalarından olumlu sonuç aldık'

CHP Parti Meclisi Üyesi, Doğu Masası ve Saha Çözüm Masaları Koordinatörü Devrim Barış Çelik ise, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, şunları aktardı:

"Biz CHP Genel Merkezi olarak saha çözüm çalışmalarını Sakarya ve Erzincan’da olumlu sonuç aldıktan sonra yaygınlaştırmaya karar verdik. Proje şu anda Erzurum, Mardin, Van ve Hakkâri ile Batman’da yürütülüyor. Bu arkadaşlarımız iletişim eğitimi aldılar ve parti politikalarına hakimler. Bu birikimle Diyarbakır’da çalmadık kapı bırakmayacaklar. Sadece evleri değil, esnafımızı ve işyerlerini de ziyaret edecekler. Biz, Saha Çözüm Ekipleri olarak önce merkezden başlayıp daha sonra köyler de dahil olmak üzere bütün ilçelerde bütün Diyarbakırlı vatandaşlarımızın evlerini ziyaret edeceğiz. Onların tek tek ellerini sıkacağız. Ziyaretlerimizde genel başkanımızın selamını iletecek, vatandaşımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Varsa CHP’nin bu konudaki çözümlerini anlatacağız. Yoksa da raporlayıp genel merkezimize göndereceğiz. Böylelikle genel merkezimizin politikalar üretmesine katkıda bulunacağız. Saha Çözüm Ekipleri'mizin ana faaliyet konusu budur. Biz, Saha Çözümünden birçok konuda parti olarak faydalanıyoruz ama esas faydalanan vatandaşımız oluyor. Vatandaşlarımız CHP’ye sorunlarını birinci elden iletmiş oluyor. Biz de vatandaşın sorununu, önceliğini ilk elden öğrenmiş oluyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum