VİDEO - Çiçekçiler, 14 Şubat’tan istediğini bulamadı!

VİDEO - Çiçekçiler, 14 Şubat’tan istediğini bulamadı!
Diyarbakır’da 30 yıldır çiçekçilik yapan Mustafa Serkan Güleçoğlu, son 3 yıldır vatandaşların alım gücünün düşmesinden dolayı çiçek alamadığından yakınarak, 14 Şubat Sevgililer Gününün artık eski tadı vermediğini söyledi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 30 yıldır çiçekçilik yapan Mustafa Serkan Güleçoğlu, son 3 yıldır vatandaşların alım gücünün düşmesinden dolayı çiçek alamadığından yakınarak, 14 Şubat Sevgililer Gününün artık eski tadı vermediğini söyledi. Fiyat zamlarının kendilerinin değil, üreticilerden kaynakladığına işaret eden Güleçoğlu, eskiden 10 gül alanların şimdi 1 ya da 2 gül aldığını belirtti.

Diyarbakır’daki Çiçekçi esnafı, 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlıklarını yoğunlaştırırken, tek gülün fiyatının 50 ila 100 lira arasında değiştiğini belirtiyor. Çiçekçi esnafı, fiyat artışları nedeniyle sevgililer gününde çiçek satamamaktan yakındı.

Sevgililer Gününde çiçeğe olan rağbet düştü

Yaklaşık 30 yıla yakın bir süredir çiçekçilik yapan Mustafa Serkan Güleçoğlu, “Sevgililer gününde sevgiyi ifade edebilecek en güzel hediye çiçektir. İnsan sevgisini ifade etmek için genelde çiçeğe yöneliyor. Hediye yelpazesi genişledikçe çiçeğe olan talep de azaldı. Geçmiş yıllarda çiçeğe büyük talep vardı, sonra altın ve diğer sektörlere yöneldiler. Çiçeklerin çok fazla bir karşılığı kalmadı. İnsanların alım gücünün düşmesi ve fiyatların sürekli güncellenmesi çiçek alımına olan rağbeti düşürdü” dedi.

Çiçek zammını üretici yapıyor

Özel günler öncesi çiçek fiyatlarına olan zammı kendilerinin değil, üreticilerin yaptığının bilinmesini isteyen Güleçoğlu, “Özel günlerde Çiçekçinin fiyatlara zam yaptığına yönelik yanlış bir algı var. Bu zamları üretici yapıyor. Biz özel günlerden 3-4 gün önce alıyoruz o zamanda üretici fiyatlarını güncellemiş oluyor. Bizlik bir durum yok. Eskiden çiçek fiyatları daha uygundu. Şimdi bir gülün tanesi 50 TL. Böyle olunca vatandaş çiçek alamıyor. Eskiden bir müşteri 5-10 gül alabiliyordu, şimdilerde ise 1-2 gül ile geçiştiriyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.