VİDEO - Çocuk hastanesi ana baba günü, tek doktor yetişemiyor

VİDEO - Çocuk hastanesi ana baba günü, tek doktor yetişemiyor
Bölge illerinden de yoğun hasta girişinin olduğu Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde hasta yakınları doktor yetersizliğine vurgu yaptı. Hastanenin tek kadın Çocuk Gastroloji Uzmanı ise tüm çabasına rağmen hastaların aşırı yoğunluğuna yetişemiyor.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Çocuk Gastroloji Uzmanı olarak sadece bir doktorun hizmet verdiğini belirten hasta yakınları, doktor yetersizliğinden şikayetçi.

cocuk-hastanesi-(2).jpg

Gazetemize şikayetini bildiren bir hasta yakını, “Eski SSK hastanesinde Çocuk Gastroloji Uzmanı doktoru bir tane var. Diğer illerden gelen hastalar var ve bu hastalara 3 doktor yetmez. İki gündür doktora ulaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki yoğunluk hasta yakınlarını çileden çıkarttı. Bölge illerinden hastaların da hizmet aldığı hastane ana baba günü. Doktor yetersizliğinden şikayetçi olan hasta yakınları “iki gündür doktora ulaşamıyoruz” iddiasında bulundu.

Hastane yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Diyarbakır’da Çocuk Gastroloji Uzmanı tek bir doktor hizmet veriyor. Yaklaşık iki ay önce göreve başlayan tek kadın doktor olduğunu belirten hastane yetkilisi, “İki ay öncesine kadar hastalarımızı Mardin ve Elazığ’a yönlendiriyorduk. Şuan ise doktorumuz akşam saat altıya kadar hizmet vermektedir. Bir tek doktor var ve hem Diyarbakır’ın tüm ilçelerinden hem de bölge illerinden yoğun bir hasta girişi oluyor. Van’dan, Bitlis’ten, Siirt’ten, Batman’dan hatta Mardin’den bile hastalar geliyor. Evet, çok yoğun bir hasta girişi oluyor ve tek bir doktor ile hizmet vermek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Konuyla ilgili telefonla başvurduğumuz Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar ise telefonla görüş belirtmeyeceğini, yazılı başvuruda bulunmamız gerektiğini söyledi.

Haber: Ali Abbas Yılmaz

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.