VİDEO - Cuma namazı öncesi Ulu Camide dezenfekte çalışması

VİDEO - Cuma namazı öncesi Ulu Camide dezenfekte çalışması
Yarın yeniden ibadete açılacak olan Ulu Cami’de 'korona temizliği' başladı.

TİGRİS HABER - İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile birlikte korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 aydır kapalı olan camiler, 29 Mayıs'ta yeniden ibadete açılacak.

İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i konumunda olan Diyarbakır'daki tarihi Ulu Cami yarın yeniden ibadete kapılarını açıyor. Bunun üzerine koronavirüs tedbirleri kapsamında Sur Belediyesi temizlik ekipleri tarafından Cuma namazı öncesi Ulu Cami’de geniş kapsamlı dezenfekte çalışması başlatıldı.

‘Vatandaşlar maske ve kendi seccadelerini getirmeli’

Sur ilçe müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, vatandaşların koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan uyarılara dikkat etmeleri gerektiğini belirten bir açıklama yaparak: “16 Mart 2020 tarihinden itibaren dünyayı ve ülkemizi tehdit eden koronavirüs salgını nedeniyle bütün camilerimizde vakit ve Cuma namazlarını belli bir süre kılınmaması için karar alınmıştır. Allah’a çok şükürler olsun bu salgınla mücadelede olumlu sonuçlardan dolayı nasip olur ise 2,5 aydan sonra yarın itibari ile bütün ülkemizde ve Diyarbakır’ımızda Cuma namazımızı cemaatle birlikte eda edeceğiz. Cuma namazını sadece bazı camilerimizde eda edeceğiz. Bu camilerin isimleri Diyarbakır’ımızda ve tüm ülkemizin müftülük internet sitelerinden yayınlandı. Sur ilçemde Diyarbakır’ın en büyük camisi olan ve Anadolu’nun en eski ibadet yerlerinden olan ve 5. Haremi Şerif olarak bilinen Ulu Cami’mizde bugün uzun bir aradan sonra ilk hutbemizi okuyacağız. Bunun yanında Behram Paşa Cami’mizde, Nebi Cami’mizde, Parlı Safa Cami’mizde, Şeyh Yusuf Cami’mizde, Ali Paşa Cami’miz gibi avluları açık olan alanlarda Cuma namazımız kılınacak.  Bizim bu Cuma namazıyla alakalı vatandaşlarımızdan bu konuda bir anlayış bekliyoruz. Mutlaka bütün vatandaşlarımız Cuma namazını kılmak isteyecekler ama burada bir daha hatırlatmak adına 65 yaş ve üzeri, 20 yaş ve altı olan bütün vatandaşlarımızın ile ilgili sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı gelmemeleri gerektiğini buradan bir daha belirtelim. Ayrıca bir hastalık belirtisi olanlar varsa onların da Cuma’ya gelmemelerini talep ediyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın geldikleri vakit maskelerini takmaları, seccadelerini kendileriyle beraber getirmeleri ve namazın da dış alanlarda kılınacağı için sosyal mesafeye riayet etmeleri konusunda hem bizlere hem sahada olan görevli arkadaşlarımıza yardım etmelerini onlardan talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.