VİDEO - Dengbej İlhami Demir’den müzik ziyafeti

VİDEO - Dengbej İlhami Demir’den müzik ziyafeti
Kağızmanlı Dengbêj İlhami Demir’in Diyarbakır Eğil Barajı manzarası önünde seslendirdiği “Erê Bêrivanê” şarkısı, gönülleri mest etti.


İlyas Akengin
TİGRİS HABER - Müziğe 15 yaşında, minik bir kasetçalardan dinlediği dengbêjlerin sesi ile başlayan İlhami Demir, Eğil Barajı manzarasında Kürt müziğinin klasik eserlerinden “Erê Bêrîvanê” isimli şarkıyı seslendirdi. Muhteşem manzara eşliğinde kulakların pasını silen Demir, aslen Kars Kağızmanlı.

dengbej1.jpg
Kürt müziğine sahip çıkın

Babası da dengbêj olan İlhami Demir’in ilk tınılarını babasından öğrenmiş. Ardından, Şakiro, Reso, Zahîro’nun klasik eserlerinden feyz alarak, gençlere seslenen Demir, “Kürt müziğine sahip çıkın” dedi. İlhami Demir Tigris Haber için çektiği videoda şunları söyledi:

dengbej.jpg
“Bizler yorumcuyuz, onlar gibi, değiliz. Onların yeri başka. Bizde naçizane okumaya çalışıyoruz. Bugün de Doğu’nun Paris’i Amed’teyiz. Şuan Eğil Barajındayız. Bu bölgenin asırlık bir tarihi var. Tarihimizi yok saymayalım. Sahip çıkalım. Bizler de elimizden geldiğince böyle türkülerimizle, stranlarımızla, dengbejlerimizle bu tarihlerimizi yaşatacağız inşallah.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.