VİDEO - Dicle Üniversitesi belediyelerle işbirliği yapıyor

VİDEO - Dicle Üniversitesi belediyelerle işbirliği yapıyor
Diyarbakır Yenişehir ilçe Belediyesi ile Dicle Üniversitesi arasında İlçesi’nin kalkınması, akademik araştırmaların yapılması, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve tarımsal projelerde ortaklaşmak için işbirliği protokolü imzalandı.

TİGRİS HABER - Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Yerel Yönetimlerin Kapasitelerinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokol Töreni'ne, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Mustafa Temel, Hacı Cebe, Hüseyin Balpetek, Arif Yıldırım katıldı.

İhtiyaçlara cevap vereceğiz

İş Birliği Protokolü öncesi konuşan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, Dicle Üniversitesi ile imzalanacak olan İş Birliği Protokolü ile Yenişehir İlçesi'nin kalkınması ve ilçede akademik araştırmaların yapılmasının sağlanacağını belirterek, “Yerel Yönetimler insanların hayatına birçok alanda ve farklı sektörlerde birçok hizmeti sunan kurumlardır. Ulaşımdan alt yapıya, üst yapıdan Sosyal Belediyeciliğe, Sosyal Belediyecilikten donatılara hayatın birçok alanında farklı hizmetleri sunan organlardır. Diyarbakır çok kadim bir kent, Anadolu'nun İslam ile buluştuğu ilk kapısıdır. Böylesine önemli bir kentin merkez ilçelerinden biri olarak görev yaptığımız zaman dilimi içerisinde çok farklı alanlarda birçok projeyi hayata geçirdik. Köklü kültürü ve önemli akademisyenleri olan Dicle Üniversitesi ile imzalayacağımız İş Birliği Protokolü ile de halkımızın ihtiyaçlarına cevap vereceğimizi düşünüyor, Protokolün hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

İmkânlarımız belediyeye açık

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise,’’ Bizler eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında bu tür iş birliklerini önemsiyoruz. Üniversitemizdeki bilgi, deneyim ve teknolojik alt yapı ilimizdeki hem sivil toplum örgütlerine hem de belediyelere açıktır. Bunun güzel bir örneğini de bugün yaşıyoruz. Üniversitemizin her imkânı belediyemize açıktır. Yenişehir Belediyesi ile imzalayacağımız İş Birliği Protokolü'nün Üniversitemize ve Belediyemize hayırlı uğurlu olması temennisiyle hepinize teşekkür ediyorum." Dedi. Konuşmaların ardından Yenişehir Belediyesi ile Dicle Üniversitesi arasında İş Birliği Protokolü imzalandı. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.