VİDEO - Diyarbakır bilim ve sanat merkezlerinde şenlik: 19 branşta BİLSEM coşkusu

VİDEO - Diyarbakır bilim ve sanat merkezlerinde şenlik: 19 branşta BİLSEM coşkusu
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şubesi koordinesinde, Diyarbakır BİLSEM merkezleri ortak olarak, 19 farklı branşta bilim şenliği düzenledi. Şehrin dört bir yanından gelen yüzlerce öğrenci ve velinin katılımıyla gerçekleşti

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Eğitimde fark yaratan ve öğrencilerin üstün yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyan Bilim Sanat Merkezleri (BİLSEM), bu şenlikle çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkararak, bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerine de fırsat yarattı. Şenlikte; robotikten müziğe, görsel sanatlardan bilimsel deneylere kadar geniş bir yelpazede atölye çalışmaları, sergiler ve interaktif sunumlar yer aldı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hızmetleri Genel Müdürlüğü, Bilim Sanat Merkezlerinden sorumlu Daire Başkanı Erdal Kılıç, Daire Başkanı Ramazan Barın, Diyarbakir İl Milli Eğitim Müdür Vekili Adnan Hürata ile il ve ilçe müdürlerinin katılımıyla gerçeklestirilen BİLSEM Şenliği, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine de katkıda bulunmanın yanı sıra, aileler ve eğitimciler arasında da bilgi alışverişini teşvik eden bir platform oldu. Etkinlik, Diyarbakır’ın eğitim alanındaki potansiyelini gözler önüne sererken, şehrin kültürel zenginliğine de vurgu yaptı.

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezleri, geleceğin bilim insanları ve sanatçılarını yetiştirmeye devam ediyor. BİLSEM Şenliği, bu yolculukta önemli bir kilometre taşı olarak kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.