VİDEO - Diyarbakır Büyükşehir temizlik kampanyası başlattı

VİDEO - Diyarbakır Büyükşehir temizlik kampanyası başlattı
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “En Temiz Diyarbakır” kampanyasının tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, “Gerektiğinde başkasının attığı çöpü kaldıracağız, adabıyla uyaracağız” dedi.

Gönül Morkoç – Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Kampanyanın tanıtım toplantısı Divan Otel’de yapıldı. Toplantıya, ilçe belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ayhan Kardan tanıtımla ilgili bilgi verdi. Diyarbakır’ın yüzölçümünün 15 bin 58 kilometrekare olduğuna dikkat çeken Kardan, nüfusu 2 milyona yaklaşan kentte, günlük 2 milyon 328 bin 784 kilo çöp üretildiğini söyledi. Kardan bu çöplerin toplanması, depolanması, bertaraf edilmesi, dönüştürülmesinin önemine işaret ederek, “Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin en önemli işlerinden biri bu. Ama Diyarbakırlıların, şehir paydaşlarının, esnafın, tüccarın yeterince katılmadığı bir çöp, bir katı atık, bir temizlik yönetimi çok mümkün değil” dedi.

kardan-tigris.jpg

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan

Surlarda büyük mesafe alındı

Belediyenin kenti vahşi depolama ayıbından kurtarmak ve çöpü enerjiye dönüştürmek için

EKAY tesisleri gibi projelere yatırım yaptığının altını çizen Kardan, “Diyarbakır’ın ürettiği bütün atığı, bütün çöpü, Diyarbakır’a yeniden kazandırmak için projelerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi. Çöpün, şehri çirkinleştirmesini engellemek istediklerine dikkat çeken Kardan şöyle devam etti: “ Şehri kirletmemenin en güzel yolunun şehir temizliği olduğunu, Diyarbakır’ın en temizi hak ettiğini, şehrin yaşayanları ve paydaşları olarak gösterelim istiyoruz. Herkesin bildiği gibi Surlarda Diriliş mottosuyla surlarımızda temizlik, restorasyon, fonksiyonlandırma, kaçak yapılardan arındırma çalışması yapıyoruz. Büyük mesafe kat ettik.

Hamdolsun herkes bu çalışmayı parmakla gösteriyor.”

Destek çağrısı yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, kampanyanın amacına ulaşması için, kentin paydaşlarından destek istedi. Kardan şöyle devam etti: “Kirletmek bulaşıcıdır dedim, kirletmemek lazım, temizlik de bulaşıcıdır.  Gerektiğinde başkasının attığı çöpü kaldıracağız.  Gerektiğinde adabıyla uyaracağız.  Bu işi hep birlikte başaracağız inşallah.

Bu kampanya tek başına hiçbir şey başaramaz. Ama bir başlangıçtır, bir iyi niyettir.

Bütün vatandaşlarımızı, bütün kurum ve kuruluşlarımızı, bu iyi niyete bu yeni başlangıca ortak olmaya davet ediyorum.”

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.