VİDEO - Diyarbakır İslami STK’lar platformu; “Yasın olduğu yerde eğlence olmaz”

VİDEO - Diyarbakır İslami STK’lar platformu;  “Yasın olduğu yerde eğlence olmaz”
Diyarbakır’da faaliyet gösteren STK’ların içinde bulunduğu İslami STK’lar platformu, Gazze’deki çatışmalarda hayatını kaybedenlerden dolayı 14-22 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan Sur Kültür Yolu Festivali’in iptal edilmesini istiyor.

Mahsum RENÇBER

TİGRİS HABER - Diyarbakır Kayapınar ilçesinde bulunan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) binasında yapılan açıklamaya İslami STK’lar platformu üyesi STK yöneticileri katıldı. Açıklamayı Platform adına AYDER başkanı Fikret Özçelik yaptı.

“Yasın olduğu yerde eğlence olmaz”

Özçelik, masum çocukların cenazeleri ortadayken Selahaddin-i Eyyubi torunlarının şehrinde eğlence-müzik gibi etkinliklerinin yapılması asla kabul edilemeyeceğini belirterek; “İslam dünyası son direnişinin gururunu yaşamakla beraber Gazze’deki tablo, bütün vicdan sahipleri yaralıyor ve hüzne boğuyor. Müslümanlar başta olmak üzere insanlık matem ve hüzün içerisinde Gazze’deki vahşeti izliyor. Bundan etkilenmemek mümkün mü?

Gazze’de her dakikada, her saatte evler yıkılırken, çocukların masum cesetleri enkazlar altına çıkarılırken, hastaneler yaralılarla doluyken, Mescidi-i Aksa konusunda çok hassas olan Diyarbakır’ımızda ve Selahaddin-i Eyyubi torunlarının şehrinde eğlence-müzik gibi etkinliklerinin yapılması asla kabul edilemez. Zira hem inancımızda hem de örf ve geleneklerimizde taziyenin olduğu yerde düğün, müzik ve eğlenceli etkinlikler yapılmamalıdır. Çünkü gün, eğlenmek günü değil, Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olma günüdür” dedi.

Festival İptal edilsin

Sur Kültür Yolu Festivali’ni İptal edilmesi konusunda ısrarcı olduklarına dikkat çeken Özçelik, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ve Diyarbakır’ımızda düzenlenmesi planlanan Sur Kültür Yolu Festivali’nin iptal edilmesini Diyarbakır STK Platformu olarak talep etmekte ve bu talebimizde de ısrarcı olduğumuzu belirtmek isteriz. Bunun yanı sıra festivalin mahiyetinin, taşıdığı anlamın aziz şehrimizin kültürel kimliği ile hiçbir ilgisi olmayan bir takım etkinlikler ihtiva etmesini; bize dayatılan kültürün eğlence anlayışına kamu imkanlarıyla zemin hazırlanmasını kabul etmiyoruz! Bu aziz şehrin tarihsel ve manevi kimliği ile taban tabana zıt faaliyetlerin çürümeye ve yozlaşmaya hizmet edeceğini, kamu kaynaklarının böyle değersiz şeyler için değil Şehrimizin gerçek kimliğine yakışır şekilde kullanılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum