VİDEO - Diyarbakır kırsalında operasyon

VİDEO - Diyarbakır kırsalında operasyon
Diyarbakır’ın Lice, Kulp ve Silvan ilçeleri dağlık kırsalında yapılan operasyonda çok sayıda sığınak, silah, mühimmat ve EYP yapımında kullanılan teçhizat ele geçirildi.

Valilik açıklamasında, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, BTÖ mensuplarını arayıp bulmak ve etkisiz hale getirmek, BTÖ mensuplarınca kullanılan sığınak ve barınakları tespit ederek içerisindeki silah ve mühimmatları muhafaza altına almak, diğer malzemeler ile sığınakları imha etmek, BTÖ ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla; Lice, Kulp ve Silvan ilçeleri arasında kalan dağlık ve kırsal alanda 02 Kasım 2019 Cumartesi günü icrasına başlanan Şehit J.Uzm.Çvş. Hatip ÇAĞLAR-03 Operasyonu başarıyla tamamlanmıştır.

pp-004.jpeg

Söz konusu operasyonda; BTÖ mensuplarınca kullanılan (7) adet kış sığınağı, (14) adet doğal mağara tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Sığınak içerisinde, Amonyum Nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış (1) adet Mayın/EYP düzeneği tespit edilerek Mayın/EYP Tespit İmha Timi tarafından emniyetli şekilde imha edilmiştir. Gerçekleştirilen temas ve adli arama neticesinde, bahse konu sığınak, ağaçlık, kayalık alan içerisinde;  (1) adet el bombası, (2) adet EYP yapımında kullanılan basma düzeneği, (14) adet büyük tüp, (5) adet küçük tüp, (1) metre elektrik kablosu ile çok sayıda giyim, yaşam ve tıbbi malzeme ele geçirilmiş, ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere el konulmuş, diğer malzemeler el bombası ile birlikte yerinde imha edilmiştir.” denildi.

ppp-002.jpeg(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.