VİDEO - Diyarbakır konferansında DBP’nin eşbaşkanları belirlendi

VİDEO - Diyarbakır konferansında DBP’nin eşbaşkanları belirlendi
DBP, 6. Olağan kongresi öncesi Diyarbakır'da konferans düzenledi.

TİGRİS HABER - 12 Kasımda yapılacak kongre öncesi düzenlenen Diyarbakır konferansında, Demokratik Bölgeler Partisi Eşbaşkan adayları da belirlendi. Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır eşbaşkan olacak.

Serhat Özdemir - Mahsum Rençber

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 12 Kasım’da Ankara’da düzenleyeceği 6’ncı Olağanüstü Kongre öncesi Diyarbakır’da “Örgülü toplumla özgür yaşamı kuralım” sloganıyla konferans düzenledi.

Geterler Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansa HEDEP bölge milletvekilleri, Barış anneleri, TJA'lı kadınlar, Kürt siyasi partiler ve çok sayıda yurttaş katıldı. Esas kongre olarak belirtilen konferans, yurttaşların halay çekmesi ile başladı. 1 dakikalık saygı duruşu ve sinevizyon gösterisi ile başladı.

'Kongrede adaylar belli oldu'

12 Kasımda yapılacak kongre öncesi düzenlenen Büyük Diyarbakır konferansında Demokratik Bölgeler Partisi Eşbaşkan adayları da belli oldu. Yeşil Sol Parti Eşbaşkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır oldu.

'Bu halk 100 yıldır durmadı'

Konferansta konuşan Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz , "Bilsinler ki bu sahiplenme, mücadeleyi ve özgürlüğü sahiplenmedir. Kürt halkını boğmak isteyenler anlasın ki bu halk 100 yıldır durmadı, durmayacak. Sadece sokak ve salonlarda değil, Meclis, cezaevleri gibi her yerde Kürt halkı mücadelesini büyütecektir. Kürdistan’ın özgülüğü ve birliği sağlanana kadar Kürt halkının partisi mücadele içinde olacaktır” dedi.

'3'üncü Dünya Savaşı başladı'

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise, 3'üncü dünya savaşının başladığını ifade ederek şunları söyledi;

"Hegemonik güçler bugün Ortadoğu coğrafyasını savaş alanına çevirmişler. 3'üncü Dünya Savaşı başlamış ve tüm insanlığa büyük bedeller ödeterek sürüyor. Kürdistan başta olmak üzere tüm Ortadoğu coğrafyası kan gölüne dönüşmüş durumda. Lozan Antlaşması'nın yüzüncü yılında Ortadoğu'nun yeniden dizaynı için yeni hamleler yürürlükte. Kürdistan, Afganistan, Ermenistan, Azerbaycan, Irak, Suriye ve Filistin'in durumu da bu durumu açıkça gözler önüne seriyor. Savaş ve işgalle halkların geleceğini ellerinden almaya çalışıyorlar. Kapitalist Modernite'nin en çok da Kürdistan’ı hedef aldığını söyleyebiliriz."

Ns

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.