VİDEO - Diyarbakır Meryem Ana’da Noel kutlandı

VİDEO - Diyarbakır Meryem Ana’da Noel kutlandı
Diyarbakır'da, Hıristiyan inanışına göre Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel, Diyarbakır’da Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi’nde kutlandı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da, Hıristiyan inanışına göre Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen Noel, düzenlenen ayinle kutlandı. Kutlamaya Mardin Metropoliti Saliba Özmen, Mardin Kırklar Kilisesi Papazı Gabriyel Akyüz ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su katıldı.

meryemanakilisesi2-copy.jpg

Hıristiyan inanışına göre, Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen 25 Aralık nedeniyle Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi’nde Noel ayini düzenlendi. Noel kutlamalarına Hıristiyan cemaati, yerli ve yabancı turistler katıldı. Hz. İsa’nın doğum günü nedeniyle bir araya gelen grup, dini inançları gereği mum yakıp dua etti. Metropoliti Saliba Özmen, Mardin Kırklar Kilisesi Papazı Gabriyel Akyüz ve beraberindekilerin yaptığı ayine ilerleyen saatlerde çok sayıda Hıristiyan eşlik etti.

meryemanakilisesi23-copy.jpg

Ayinin ardından kutlamalarla ilgili bilgi veren, 25 Aralığın İsa Mesih’in doğuş bayramı, Noel Bayramı olduğunu söyledi. Akbulut, “İsa Mesih’in doğuşunu kutladık, tören yaptık, ayin yaptık, dilekte bulunduk. Bizler hangi dine inanırsak inanalım bu ülkede kardeşçe yaşamak zorundayız. Bayramlar bizim için çok önemlidir. Bizi bir arada ve beraber tutar” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren ayinin ardından katılımcılara çörek ikram edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.