VİDEO - Diyarbakır nire, Burkina Faso nere?

VİDEO - Diyarbakır nire, Burkina Faso nere?
Diyarbakır’a 110 saat uzaklıktaki Batı Afrika Ülkesi Burkina Faso’lu Abdül Aziz, Dicle Üniversitesi’nde okumak için 2 yıl önce Diyarbakır’a geldi.

Haber: Sait BAYRAM Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır’a 110 saat uzaklıktaki Batı Afrika Ülkesi Burkina Faso’lu Abdül Aziz, Dicle Üniversitesi’nde okumak için 2 yıl önce Diyarbakır’a geldi. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyat 2. Sınıf öğrencisi olan Aziz, bir esnafın yanında çalışarak, okul masraflarını çıkarıyor. 2 yılda Kürtçe ve Türkçe öğrenen Abdül Aziz, Diyarbakır’ı çok sevdiğini söyledi.

siyahi2.png

Öğrenci Değişim programı kapsamında Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’dan Diyarbakır’a gelen Abdül Aziz, 2 yılda Diyarbakır’a ve diline uydu. Türkçenin yanı sıra Kürtçeyi de öğrenen Aziz, hem okuyor hem de bir esnafın yanında çalışıyor.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyat Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan Aziz, Diyarbakırlarla çok iyi anlaştığını ve kenti sevdiğini söyledi.

siyahi4.png

Arap Dili ve edebiyat bölümünü okuyor

Nüfusunun yüzde 60’ı Müslüman olan Burkina Faso vatandaşı Aziz, 2 yıldır Diyarbakır’da olduğunu ifade ederek, “Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyat Bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim. Burkina Faso’dan uçak ile İstanbul’a oradan da Diyarbakır’a geldim. Diyarbakır’ı çok güzel bir şehir. Elhamdülillah herkes iyidir. İnsanları da iyi bana iyi davranıyorlar. Her ülkede ve ilde olduğu gibi iyiler de var kötüler de var. Dünyada herkes iyi olmuyor. Öyle bir durum yok.

siyahi3.png

Türkçe ve Kürtçe biliyor

2 yılda Türkçe ve Kürtçeyi öğrendim. Aşefçiler çarşısındaki bir terlik satan esnafın yanında çalışıyorum. Haftanın iki günü burada çalışarak, okul ve ev masrafımı çıkarıyorum. Müşterilerle anlaşabiliyorum. Hiçbir sorun yok. Diyarbakır’ı sevdim. Güzel bir memleket. 2 yıl daha Diyarbakır’da kalacağım” dedi.

Batı Afrika ülkesi olan Burkina Faso, Diyarbakır’a 7 bin 754.5 km ve 110 saat uzaklıkta bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum