VİDEO - Diyarbakır standında iki dilli tanıtım

VİDEO - Diyarbakır standında iki dilli tanıtım
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nda açtığı stantta sergilenen ürünlerin Kürtçe ve Türkçe hazırlanan etiketlerle yapıldı.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Stand alanında zaman zaman Kürtçe ve Zazaca şarkıların seslendirilmesi, ziyaretçileri mest etti.

whatsapp-image-2024-05-25-at-17-06-54.jpeg

İki gün önce görkemli bir törenle açılışı yapılan Mezopotamya Fuar alanındaki Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'na katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin standı, hem yerli hem de il dışından gelen misafirlerin ilgi odağı oldu.

whatsapp-image-2024-05-25-at-17-06-55.jpeg

Diyarbakır'a has yemeklerin tanıtıldığı stantta sergilenen ürünler ise hem Kürtçe hem de Türkçe yazılı etiketlerle yapıldı.

whatsapp-image-2024-05-25-at-17-06-56-1.jpeg

Stantta zaman zaman Dengbejlerin Kürtçe ve Zazaca seslendirdiği müzik parçaları ise, katılımcıları adeta mest etti. Kürtçe müzik dinleyen vatandaşlar, bu anı cep telefonlarıyla ölümsüzleştirerek, uzaktaki yakınları ve akrabalarıyla paylaştıkları görüldü.

whatsapp-image-2024-05-25-at-17-06-56.jpegKürtçe ve Zazaca müzik eşliğinde arka fonda da, Diyarbakır'ın tarihi ve turistik ile inanç merkezleri gösterimi yapıldı. Vatandaşlar, müzik dinleyip kendilerinden geçerken, kentin sembol tarihi ve turistik mekanlarını da görme şansı buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum