VİDEO - Diyarbakır Sur içinde bayram hareketliliği

VİDEO - Diyarbakır Sur içinde bayram hareketliliği
Bayrama sayılı günler kala vatandaş ekonomik zorluklara rağmen alışveriş yapmayı ihmal etmedi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Bayrama sayılı günler kala vatandaş ekonomik zorluklara rağmen alışveriş yapmayı ihmal etmedi. Diyarbakır sur içinde güneşli Pazar gününü de fırsat bilen vatandaşlar, bir yandan bayram şekeri alırken diğer yandan ucuz giysi ve ayakkabı tezgâhlarından ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı.

img-20230416-122223.jpg

Yağışlı geçen haftanın ardından bayrama sayılı günle kala vatandaşlar, güneşli bahar havasını değerlendirerek Diyarbakır’ın Sur ilçesi ve Bağlardaki Sakarya çarşısında bütçelerine göre bayram alışverişlerini gerçekleştirdi. Özellikle sur içindeki kalabalıktan araç trafiği aksarken, bayram şekeri satan dükkânlardaki tezgâhlar, yoğun alışveriş nedeniyle dolup boşaldı. Fiyatların yüksek oluşundan dolayı vatandaşlar kısıtlı alışveriş yapsa da, bayram ihtiyaçlarını zorunlu olarak gidermeye çalışıyor.

img-20230416-122633.jpg

Fiyatlar bütçeyi zorluyor

Dükkânların önünde oluşan kalabalığa rağmen çok büyük satış yapmadıklarını söyleyen dükkân sahipleri, zorunlu bayram alışverişlerinin yapıldığını belirterek, “İnsanlar gönül rahatlığı ile alışveriş yapamıyor, çünkü fiyatlar bütçeleri zorluyor. Daha önceki yıllarda birkaç kilo şeker alınırdı, şimdi bir kilo ile iş olsun diye yetiniliyor. Bu durumda bile tezgâhlarımız hareketli. Bayrama sayılı günler kaldı, son Pazar günü de güneşli olunca vatandaş akın etti, bu satışlara da ‘Çok şükür’ diyoruz” şeklinde konuştu.

img-20230416-121843.jpg

Kontrollü alışveriş yapıyoruz

Bayram öncesi hem güneşli günü hem de son Pazar gününü değerlendiren vatandaşlar, kısıtlı da olsa bayram alışverişi yaptıklarını, ağır yaşam koşullarına rağmen, ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Moralimizi yüksek tutmaya çalışıyoruz. Bütün sıkıntılarımıza rağmen, bütçemizi zorlayarak bayram alışverişi yapıyoruz. Daha önce bol alışveriş yapıyorduk, şimdi kontrollü davranıyoruz. Yüksek fiyatlar belimizi büktü, ancak, az miktarda da alışveriş yaparak mutlu olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.