VİDEO-Diyarbakır TMO’da yağdan sonra pirinç kuyruğu

VİDEO-Diyarbakır TMO’da yağdan sonra pirinç kuyruğu
Diyarbakır TMO’nun önünde ucuz ürün almak için vatandaşın kuyruk yapmadığı gün yok. Ucuz sıvı yağdan sonra, şimdi de ucuz pirinç için TMO önünde uzun kuyruklar oluştu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır TMO’nun önünde ucuz ürün almak için vatandaşın kuyruk yapmadığı gün yok. Ucuz sıvı yağdan sonra, şimdi de ucuz pirinç için TMO önünde uzun kuyruklar oluştu. Pirinç marketlerde 40 TL’den satılırken, TMO’da kilosu 22 TL’den satılan pirinci almak için saatlerce bekliyor.

Tahıl ürünleri ve yağ gibi temel tüketim ihtiyaçlarında artan fiyatlardan dolayı vatandaşlar ucuz satış noktalarına yöneliyor. Toprak Mahsulleri Ofisinde ucuz pirinç kuyruğunu tercih eden vatandaşlar, “ Artık her şey çok pahalı. Ucuzluk nerede varsa biz oraya gidiyoruz. Hayat şatları çok zor, geçinemiyoruz, perişan durumdayız” diyerek geçim ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiler.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar, indirimli ürünlere yönelmeye devam ediyor. Diyarbakır’da TMO’nun sattığı ucuz pirinci alabilmek için kuyruğa giren onlarca vatandaş saatlerce sıra bekledi. Vatandaşlar, mercimek, yağ, pirinç gibi temel tüketim ihtiyaçlarını ucuza alabilmek için sabahın erken saatlerinde Toprak Mahsulleri Ofisi önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Daha önceleri indirimli bazı tahıl ürünleri için uzun kuyrukların yaşandığı Diyarbakır TMO’nun önünde bu sefer ucuz pirinç kuyruğu oluşmaya başladı. Biz de Tigris Haber olarak, Toprak Mahsulleri Ofisi’nde kuyruğa giren vatandaşlara mikrofon uzattık, dertlerini dinledik.

Kuyrukta bekleyen vatandaşlar ne dedi?

Hayat pahalılığı bizi ucuz ürünlere yönlendirdi

Ucuz fiyata istedikleri alabilmek için Toprak Mahsulleri Ofisi’ne geldiğini söyleyen Zeni Çakıca,“Ben sürekli buraya gelip alıyorum. Geçtiğimiz aylarda pirincin beş kilosunu yine buradan 25-30 liraya alıyorduk, şimdi ise beş kilosunu 110 liraya alıyoruz. Hayat pahalılığı var, mecbur ucuz gördüğümüz yerlere yöneliyoruz” dedi.

Kuyruk her geçen gün artıyor

TMO önündeki kuyrukların her geçen gün daha da artığına dikkat çeken Emine Çelik, “Burası her gün ana baba günü oluyor. Bizde 10 lira ucuz alalım diye gelip bekliyoruz. Marketlerde satılan pirinçle burada satılan arasında 15 TL fark var. Bu fiyat farkı için gelip bu rezilliği çekmeye gerek yok, ama her şey çok pahalı. Yaşanan zamlar bizi perişan etti. Biz artık çocuklarımıza bile bakamaz hale geldik. Zengin çok zengin oldu, fakir daha çok fakirleşti” dedi.

Gerçekten perişan durumdayız

Üç gün önce 80 liradan aldıkları 5 kilo pirincin fiyatının şimdi 110 TL olduğunu söyleyen Ali İhsan Gönül, “Aldığımız bu pirinç diğer pirinçlere göre daha ucuzdu. Şimdi bu pirinç bile pahalı. Ben ancak 10 kilo alabildim. Gerçekten artık geçinemiyoruz, çok perişan bir durumdayız” dedi.

Hiçbir şey alamıyoruz

Toprak Mahsulleri Ofisi’nde satılan ürünlerin kendileri için artık pahalı olduğu belirten Bedriye, “Artık paramız yok gerçekten hiçbir şey alamıyoruz. Markette göre daha uygun bende ayda bir kere gelip ihtiyaçlarımı karşılamaya çalışıyorum. Tek isteğim artık fiyatların düşmesidir” dedi.

Tahıl fiyatlarının her yerde yüksek olduğunu ifade eden, Abdurrahman “ Burası daha ucuz diye biz buraya gelip sıra bekliyoruz. Artık fiyatlarların ne olduğu ortadadır, söyleyecek bir lafımız da yok” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum