VİDEO - Diyarbakır 'umutsuz'

VİDEO - Diyarbakır 'umutsuz'
Dolar kurundaki yükseliş ve hayat pahalılığının sona ermesi için erken seçim talebinde bulunan Diyarbakırlılar, ekonominin iyileşebileceğinden umutlu değil.

Mahsun Rençber

TİGRİS HABER - Dolar kurunun 14 lirayı geçmesi, çarşı pazarda fiyatları ateş pahasına çıkardı. Gıda, yeme, içme ve giyim dahil her sektörde fiyatlar en az ikiye katlandı. Diyarbakır’da bazı vatandaşlar ekonominin rayına oturması için erken seçim talep ederken, bazıları mevcut hükümetin devam etmesini istedi.

Sokağa çıkıp mikrofon uzattığımız vatandaş halini ve taleplerini şu cümlelerle anlattı.

Bazı vatandaşların görüşleri şöyle:

Ben olacağını düşünmüyorum. Aslında bizim en büyük sorunumuz ne biliyor musunuz? Biz birey olarak, ödüllendirme ve cezalandırmayı bilmediğimiz için bu durumdayız. Araştırmadığımız için bu durumdayız. Toplumun bu halde olmasının 3 ana nedeni var. Bir size vaaz veren din adamı, papazı, imamı, hahamı, kendi verdiği vaazı yaşamadığı için. İki size söz veren siyasetçilerin verdiği sözü tutmadığı için. Üçüncüsü ve en önemlisi, biz birey olarak, toplum olarak, bize söz veren bu siyasetçileri, bile bile gidip ladesleyip tekrar seçmemiz. Toplumun bu halde olmasının en büyük nedeni budur.

Vatandaş : Seçimin olup olmayacağı belli değil. Partiler propaganda yapıyor, ama biraz zor görünüyor. Seçim olsa bile bir değişim olacağını zannetmiyorum. Bundan iyisi gelmez.

Vatandaş : Valla bilmiyorum. Seçimin iyisine de kötüsüne de lanet olsun.  Olabileceğini tahmin ediyoruz.

Vatandaş: Olmaz, Adam biliyor gidecek, niye erken seçim yapsın. Seçim olursa kesin bir değişim olur, ama gelen de çalmazsa. Türkiye’nin kaynakları çoktur. Ama her gelen çalıyor gidiyor.

Vatandaş : Erken seçimler oluyor yani, yine olabilir. Ama olsa da bir değişim olmaz. Çünkü yıllardır seçimler oluyor ama değişim olmuyor. Bugün de olsa aynı yarında olsa aynı, yani bir değişiklik olmaz bence.

Vatandaş : Erken seçim kaçınılmazdır. Bu tahribatın önüne geçilmesi için biran önce olması gerekir. Eğer birazcık vatanseverse, milliyetçi ise,  vicdani duyguya da sahipse milleti seçime götürür. Sandığı halkın önüne getirir. Seçim olursa tabi ki değişim olur. Yani şu şekil olur, kimsenin elinde sihirli değnek yok. en azından 12 aylarını alır, 12 aydan sonra bir düzelme olur. İnsanlar biraz nefes alır.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.