VİDEO - Diyarbakır Valisi Su, gazetecilerle bir araya geldi

VİDEO - Diyarbakır Valisi Su, gazetecilerle bir araya geldi
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su tarihi On Gözlü Köprü’de gazeteciler ile bir araya geldi. Vali Su, "Medya bizim sahadaki gözümüz" dedi.

Mahsum Reçber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Su, buluşmanın amacının gazetecilerin sorunlarını dinlemek olduğunu söyledi. Su konuşmasının devamında "gazeteciler de bizim gibi bir kamu görevi yürütüyorlar. Hepimiz bu kent için çalışıyoruz. Bu şehrin tanıtılmasında hepimize görev düşüyor. Siz sahadaki sorunları dile getirerek bir nevi bizim sahadaki gözümüzsünüz. Sizin gösterdiğiniz sorunları biz de elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz" dedi.

"İki önemli hizmeti gerçekleştiriyorsunuz"

Vali Su, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Kentteki sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve iş dernekleri ile kentteki her kesimle bir araya gelip sorun ve talepleri dinliyoruz. İlimizin gelişmesi kalkınması için görüş alışverişinde bulunuyoruz. Basın mensubu arkadaşlarımızla da bir araya gelelim, onların sorunlarını dinleyelim istedik. Hepimiz kamu hizmeti yürütüyoruz. Bu açıdan baktığımız zaman hem yazılı hem görsel hem işitsel basın sektöründe çalışan arkadaşlar bizim gibi kamu hizmeti yapıyorsunuz.

İki önemli hizmeti gerçekleştiriyorsunuz. Bir halkı, toplumu, vatandaşlarımızı bilgilendirme, ilimizde olan ülkemizde olan dünyada olan olaylarla ilgili konularla ilgili bilgi vermek. İki vatandaşların sorunlarını ileterek taleplerini ilgili mercilere aktarmak ve ilgili mercilerin de bununla ilgili çalışmalarını vatandaşlara aktarma anlamında hakikaten çok önemli bir işleri yerine getiriyorsunuz.

Bu aslında bizim açımızdan da büyük bir kolaylık. Tek tek bir sorunun tespiti, herkesi dinleyerek mümkün değil ama sizin yaptığınız çalışma ile topluca sorunları alıp çözme şansımız var."

Valinin konuşmasından sonra toplantı sohbet şeklinde devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.